Blog PIR isolatie

Het verschil tussen PIR of steenwol

Wanneer u opzoek bent naar isolatiemateriaal kunt u kiezen uit veel verschillende opties. Veel mensen komen uit bij de keuze tussen PIR-isolatie of steenwol ,maar wat is nou het beste materiaal en wat zijn de verschillen tussen deze soorten materialen? In dit blog vertellen we u hierover!

Lees meer

Heeft PIR een onder- en bovenkant?

Het isoleren van uw woning is een goede manier om de komende winterkou buiten de deur te houden en de warmte in de zomer tegen te gaan. In dit blog vertellen we over PIR isolatieplaten en hoe u deze kunt gebruiken.

Lees meer

Isolatie: PIR of PUR

Wat u ook wilt gaan isoleren, het is belangrijk dat u de juiste keuze maakt qua materiaal. Bij PirisolatieXL nemen we dan ook graag verschillende soorten isolatie met u door, zodat u weet wat de eigenschappen zijn van de diverse materialen. Vandaag gaan we dieper in op het verschil tussen PIR en PUR.

Lees meer

Is pir isolatie waterbestendig?

Dat PIR isolatieplaten een hoog rendement bieden bij het isoleren is inmiddels algemeen bekend. Maar is PIR isolatie ook waterbestendig? En hoe zit dat met regen? Wij gaan er dieper op in.

Lees meer

PIR isolatie voor houtskeletbouw

Houtskeletbouw is in Nederland een veel voorkomende manier van bouwen. Om zo'n woning te verduurzamen is het verstandig om isolatie toe te passen. PIR isolatie is hier natuurlijk zeer geschikt voor!

Lees meer

Is PIR isolatie brandveilig?

Bij de voordelen van PIR isolatieplaten wordt vaak brandveiligheid genoemd. Maar hoe brandveilig of brandvertragend is PIR nu eigenlijk? In dit artikel gaan we er dieper op in.

Lees meer

Wanneer gebruik maken van dampremmende folie?

Om de isolerende werking van uw dak- of gevel constructie te behouden, is het verstandig om te voorkomen dat er waterdamp kan gaan condenseren in de isolatielaag. Dit doet u door dampremmende folie te gebruiken, hieronder leest u daar meer over.

Lees meer

Uw woning verduurzamen met isolatiemateriaal?

Door de hoge gas- en energieprijzen is het verstandig om te kijken naar duurzame oplossingen om uw maandelijkse kosten te drukken. Hiervoor is het isoleren van uw woning of gebouw een uitstekende keuze, voor een relatief klein bedrag kunt u op de lange termijn veel geld besparen. In een gemiddelde hoekwoning kunt u per jaar wel zo’n €2.400,- besparen, wanneer u van geen naar goede isolatie gaat. In dit blog zullen we u informeren over de mooie voordelen van PIR-isolatie.

Lees meer

PIR isolatie actie! Zuinig de winter door met korting op PIR platen

Het is volop in het nieuws, de gas- en energieprijzen stijgen enorm. Reden te meer om eens na te gaan of uw huis, garage of bedrijfspand wel wat isolatie kan gebruiken. Als u wilt gaan isoleren met PIR platen geeft u dit veel voordelen. Niet alleen haalt u hiermee het hoogste rendement, wij geven deze herfst ook nog eens 10% korting!

Lees meer

  • Vóór 15:00 besteld, volgende werkdag geleverd
    Snelheid en geleverd op de gewenste locatie
  • Alle PIR isolatie direct uit voorraad leverbaar
    Kleine of grote aantallen kunnen wij direct leveren
  • Altijd en uitsluitend A-kwaliteit PIR platen
    B-kwaliteit komt er bij u en ons niet in