• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
  • Veilig betalen en snel verzonden

PIR isolatie of steenwol?

Wanneer u op zoek bent naar isolatiematerialen, staat u voor een scala aan opties. Vaak komt de keuze nee1r op PIR-isolatie versus steenwol. Maar wat maakt het ene materiaal beter dan het andere en wat zijn precies de verschillen tussen deze twee? In dit blog zullen we deze vragen voor u beantwoorden en de eigenschappen van beide isolatiematerialen uitleggen.

Steenwol of PIR isolatie

Isolatie speelt een cruciale rol bij het verbeteren van energie-efficiëntie en comfort in gebouwen. Bij het kiezen van het juiste isolatiemateriaal zijn er verschillende overwegingen, en hoewel steenwol uitstekende eigenschappen heeft, zijn er situaties waarin PIR isolatie wellicht een betere keuze is. Laten we de redenen verkennen waarom PIR isolatie boven steenwol kan worden verkozen in bepaalde gevallen.

Wat is PIR van PIR Isolatiexl

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat te zagen of snijden
  • Geschikt i.c.m. EPDM
  • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
isolatie_pir_of_pur

PIR of PUR

PIR isolatie of PUR isolatie?

Wanneer_gebruik_maken_van_dampremmende_folie

Dampremmende folie

Wanneer dampremmende folie?

De afweging tussen PIR-isolatie en steenwol

Net als steenwol is PIR geschikt voor vrijwel alle toepassingen, waardoor beide materialen zeer veelzijdig zijn. PIR heeft echter verschillende voordelen ten opzichte van steenwol: het is lichter, heeft een hogere isolatiewaarde en is eenvoudiger te verwerken. Deze eigenschappen zijn van groot belang, maar PIR heeft ook nadelen. Het is minder effectief in het isoleren van geluid en iets duurder in aanschaf. Toch is het eenvoudig en snel zelf te installeren, zonder de noodzaak van een expert. Hierdoor kunt u direct aan de slag zodra de bestelling binnenkomt!

De voordelen van PIR-isolatie

PIR-isolatie is uiterst duurzaam, met een levensduur tot wel 50 jaar. Bovendien neemt het gebruik van PIR-platen weinig woonruimte in beslag, aangezien de platen ondanks hun dunheid een indrukwekkende isolatiewaarde bieden. Door hun ruime afmetingen (60 cm x 120 cm) heeft u ook maar weinig platen nodig. Deze zijn gemakkelijk op maat te maken met een handzaag of isolatiemes, waardoor ze geschikt zijn voor diverse situaties. De verwerking van PIR veroorzaakt geen schadelijke vezels, wat ook nog eens enorm gunstig is voor het milieu.

Voordelige PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

Koop PIR-isolatie bij PIR-isolatiexl!

Met onze uitgebreide voorraad zijn we in staat om snel en in grote hoeveelheden te leveren op een door u gekozen afleveradres. Ons team zet zich in om uw bestelling zo spoedig mogelijk te bezorgen; als u op een werkdag vóór 15:00 uur bestelt, ontvangt u uw bestelling al de volgende werkdag. Bij PIR-isolatiexl bieden we alleen A-kwaliteit PIR aan; voor B-keuze isolatie bent u bij ons niet aan het juiste adres. Voor advies of vragen kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.