• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
 • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
 • Veilig betalen en snel verzonden

PIRISOLATIEXL.NL DÉ NUMMER ÉÉN IN ISOLATIEMATERIAAL

De service van PIR Isolatiexl:

 • Bestellingen binnen 2 werkdagen geleverd
 • Gratis levering vanaf €1000,-
 • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
pir-isolatiexl-man

Online bestellen bij Pirisolatie XL levert u vele voordelen op. Wij voorzien u razendsnel van de juiste hoeveelheid PIR isolatieplaten met de door u gewenste dikte. U kunt de PIR platen laten afleveren waar en wanneer u maar wilt en heeft u een grote hoeveelheid nodig dan hoeft u dus geen busje of aanhanger te lenen om de PIR platen op te halen. Daarnaast kunt u ervan uitgaan dat wij onze PIR isolatie aanbieden voor de scherpste prijs

Waarom PIR isolatie?

PIR isolatieplaten zijn ideaal als u met een dunne isolatieplaat een hoog rendement wilt behalen. Doordat ze erg licht en drukvast zijn, zijn ze te gebruiken voor allerlei toepassingen zoals dakisolatievloerisolatiekruipruimte isolatie(spouw)muurisolatie en plafondisolatie. PIR isolatie is over het algemeen iets duurder dan andere isolatiematerialen, maar het is wel het soort isolatie waar u de hoogste isolatiewaarde mee bereikt. Onder de streep zal het dus juist goedkoper zijn.

Wat is PIR isolatie?

PIR is een afkorting van Polyisocyanuraat, een hard isolatiemateriaal die u op allerlei manieren kunt gebruiken. Als isolatiemateriaal worden de PIR isolatieplaten steeds meer gebruikt, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. De reden hiervoor is natuurlijk het hoge rendement.

Bij PIR isolatieplaten voorzien van een een aluminium cachering wordt deze hoge isolatiewaarde mede bereikt door deze cachering. Deze PIR platen hebben van nature een hogere isolatiewaarde dan bijvoorbeeld een bitumen- of glasvlies cachering op een PIR plaat. Dit komt omdat het laagje aluminium extra lang warmte vasthoudt . De aluminium cachering zorgt bovendien voor een dampdichte laag die condensatie tegenhoudt. Doordat PIR platen zo’n hoge isolatiewaarde hebben, wordt het een steeds populairder product. Dat is dan ook precies de reden dat ze ook veel gebruikt worden bij renovatie -en nieuwbouwprojecten.

Alle voordelen van PIR isolatieplaten

Twijfelt u nog tussen verschillende soorten isolatiematerialen? Wij hebben alle voordelen van PIR platen eens voor u op een rijtje gezet:

 • In de winter houdt PIR de warmte binnen
 • In de zomer houdt PIR de warmte buiten
 • Met PIR platen bereikt u het hoogste rendement
 • PIR is duurzaam en behoudt zijn isolerende eigenschappen
 • Vanwege de geringe dikte nemen PIR platen niet veel ruimte in
 • PIR platen zijn erg licht en daardoor gemakkelijk te verwerken
 • De PIR isolatieplaten worden makkelijk bevestigd d.m.v. schroeven of lijm
 • PIR isolatie is gemakkelijk op maat te maken en is schoon ten opzichte van bijvoorbeeld glaswol
 • PIR isolatieplaten kunnen worden gebruikt in vochtige ruimtes
 • PIR platen hebben brandveilige eigenschappen
 • Naden en kieren zijn gemakkelijk weg te werken met PUR schuim of isolatietape

Waarvoor zijn PIR isolatieplaten te gebruiken?

PIR isolatieplaten worden voor steeds meer toepassingen gebruikt. PIR is ideaal om te gebruiken in nieuwbouwhuizen, maar ook als u uw huis gaat renoveren kunt u deze platen gebruiken om een hoog rendement te behalen. We nemen de diverse toepassingen waarvoor PIR gebruikt kan worden eens met u door:

PIR isolatie dak

PIR isolatieplaten kunnen worden gebruikt bij zowel een plat dak als een hellend (schuin) dak. Deze platen zijn te gebruiken bij zowel het isoleren van binnenuit als van buitenaf. Als u van buitenaf gaat isoleren moet u wel goed bepalen welk type dakbedekking u gaat gebruiken.

Gemiddeld 30% van alle warmte in huis verdwijnt uiteindelijk via het dak. Dat is dan ook de reden dat als men een huis gaat renoveren, men meestal start bij het dak. Simpelweg doordat hier het meeste resultaat geboekt kan worden. Omdat de PIR platen zo dun zijn, neemt het niet veel ruimte in beslag en zorgt het voor behoud van het wooncomfort als u van binnenuit gaat isoleren. Ook het isoleren van buitenaf met PIR biedt genoeg voordelen. PIR is waterafstotend, en omdat het stevig is kan er na de tijd goede dakbedekking op gelegd worden, zoals bijvoorbeeld EPDM, dakpannen of grind.

Hellend dak isoleren met PIR platen

PIR isolatieplaten kunt u gebruiken als u een schuin dak van binnenuit wilt gaan isoleren. U plaatst de platen simpel tussen de bestaande constructie. De platen zijn gemakkelijk op maat te zagen, en eventuele kieren kunt u met PUR schuim wegwerken.

Gaat u het dak van buitenaf isoleren, dan plaatst u de PIR dakisolatieplaten op het aanwezige dakbeschot. Dit werkt erg snel en het maakt deze platen dus prima geschikt voor de na-isolatie van een hellend dak.

PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

PIR isolatie plat dak

Een plat dak isoleren met PIR platen is erg gemakkelijk. Ook hierbij geldt dat het isoleren zowel van binnenuit of buitenaf kan. De PIR platen zijn drukvast en dus beloopbaar Dit is wel zo handig als u het dak van buitenaf wilt isoleren. Van een plat dak of een dak met lichte helling wordt vaak gekozen voor PIR platen in combinatie met EPDM. Doordat beide materialen lang mee gaan, bent u tientallen jaren verzekerd van een waterdicht, goed geïsoleerd dak.

PIR vloer isolatie

PIR isolatieplaten kunt u zowel aan de bovenkant als de onderkant van de vloer plaatsen. Als u kiest voor ondervloerse isolatie dan kunt u vanuit de kruipruimte de PIR platen bevestigen tegen de onderkant van de vloer. Dit wordt voornamelijk gedaan bij een betonnen vloer. Gaat u voor bovenvloerse isolatie dan legt u de PIR platen op de huidige vloer. Ook hier is het weer een pre dat de platen zo dun zijn. Op deze manier gaat er niet veel ruimte verloren.

Welke dikte PIR plaat is nodig voor vloerisolatie?

Gaat u een betonvloer na-isoleren, dan heeft u volgens het bouwbesluit voldoende aan een PIR plaat van 60mm dik. Heeft u meer ruimte, dan raden wij een dikkere plaat aan. Kiest u bijvoorbeeld een plaat van 80mm, dan voldoet u direct aan de nieuwbouweisen van het bouwbesluit.

Spouwmuur isoleren met PIR

Bij nieuwbouwhuizen wordt er tegenwoordig vrijwel altijd gekozen voor PIR isolatieplaten in de spouwmuur. Duurzaamheid is bij nieuwe huizen een vereiste, en met PIR spouwmuur isolatieplaten wordt het hoogste rendement behaald. Deze PIR platen hebben een speciale tand-groef verbinding zodat ze perfect op elkaar aansluiten en er geen warmte verloren gaat. Bij bestaande huizen zal het een stuk lastiger zijn om PIR platen te gebruiken als isolatie, tenzij u natuurlijk zelfs de muren gaat aanpakken.

PIR platen op maat maken

Of u nu een professional bent of een doe-het-zelver, als u PIR isolatieplaten gebruikt ontkomt u er niet aan om de platen af en toe op maat te maken. Gelukkig is dat met PIR geen probleem. Ze zijn namelijk gemakkelijk te snijden of te zagen met een handzaag of stanleymes. Als u de isolatieplaat heeft afgetekend maakt u deze dus gemakkelijk op maat. hierbij komt amper stof vrij en het werkt dus een stuk schoner dan glaswol of steenwol.

Drukvaste isolatieplaten PIR

PIR isolatieplaten zijn behoorlijk drukvast, oftewel, er kan op gelopen worden tijdens het plaatsen. Permanente druk op deze platen is echter geen goed idee. Alles staat of valt met een goede drukverdeling. U kunt bijvoorbeeld prima OSB platen of EPDM dakbedekking op de PIR dakisolatieplaten plaatsen.

Is PIR isolatie brandbaar?

Naast duurzaamheid is het natuurlijk ook van belang om te weten hoe brandbaar een bepaald materiaal is. Werkt het brandversnellend, of juist brandvertragend? Met PIR isolatieplaten zit u wat dat betreft wel goed. In tegenstelling tot andere isolatiematerialen is PIR namelijk moeilijk brandbaar, en zit dan ook in brandklasse B. Dit betekend natuurlijk niet dat PIR onbrandbaar is. Bijna elk materiaal is brandbaar, maar PIR is wel moeilijk te ontsteken en heeft weinig rookontwikkeling. Het voldoet dan ook aan alle huidige eisen van brandveiligheid.

Dampremmende folie en PIR

Afhankelijk van de plek waar u de PIR isolatieplaten gaat gebruiken is er soms een dampremmende folie nodig om het isolatiemateriaal droog te houden. Condens vanuit uw woning mag het isolatiemateriaal niet constant belasten omdat anders het vocht in de muren of het plafond kan gaan zitten. Gebruik daarom altijd de dampremmende folie om vochtproblemen te voorkomen!

Het verschil tussen PIR en PUR

PIR en PUR lijkt veel op elkaar, maar wat is nu eigenlijk het verschil? PIR is de verbeterde versie van PUR. Het isoleert beter en is minder brandbaar. Ook is het een stuk drukvaster. Nu snapt u dus meteen waarom PIR in korte tijd zo populair is geworden. In de praktijk worden PIR isolatieplaten vaak voor de grote oppervlaktes gebruikt en worden eventuele naden en kieren opgevuld met PUR schuim.

PIR isolatieplaten prijs

Pirisolatie XL verkoopt uitsluitend A-klasse isolatieplaten. Alleen op deze manier kunnen wij u garanderen dat de PIR platen hun isolatiewaarde behouden. Bij ons kunt u dus ook niet terecht voor B-keuze. De prijs van de isolatieplaten hangt vanzelfsprekend af van de dikte van de plaat. Omdat de afmeting altijd hetzelfde is, zit hier dus geen variatie in. Omdat de PIR isolatieplaten zo gemakkelijk zelf op maat te zagen zijn, kunt u de platen bij ons dan ook niet op maat laten zagen. U vindt bij ons PIR isolatieplaten voor alle toepassingen voor de beste prijs. U bestelt ze eenvoudig online en krijgt ze de volgende werkdag bij u thuis of direct bij de klus aangeleverd.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder.

 • Iedere werkdag support van 8:30 uur tot en met 17:00 uur.
 • Jarenlange ervaring in PIR montage.
pir-isolatiexl-man