• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
 • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
 • Veilig betalen en snel verzonden

Plafond isoleren

De service van PIR Isolatiexl:

 • Bestellingen binnen 2 werkdagen geleverd
 • Gratis levering vanaf €1000,-
 • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
pir-isolatiexl-man

PLAFOND ISOLATIE MET PIR

Door een plafond te isoleren voorkomt u het verlies van warmte. Doordat warme lucht opstijgt, gaat bij een niet geïsoleerd plafond dus veel warmte verloren. Een plafond isoleren kan op verschillende manieren. Kiest u voor PIR isolatieplaten, dan levert dit direct voordeel op, namelijk een lagere energierekening!

PIR platen zijn ideaal voor isolatie plafond

Als bij het isoleren van het plafond het hoofddoel is om warmte vast te houden, dan kiest u voor thermische isolatie. Harde isolatieplaten zoals PIR zijn dan vaak een betere keuze, omdat deze een lagere lambda waarde hebben. De lambda waarde zegt iets over de isolatiewaarde. Het materiaal met de laagste lambdawaarde isoleert per centimeter het beste. Als voorbeeld nemen we PIR isolatieplaten en steenwol. Waar u 100mm steenwol nodig heeft, heeft u maar 60mm PIR isolatie nodig voor dezelfde isolatiewaarde. PIR isolatieplaten zijn voor uw plafond dus de beste keuze.

plafond isoleren met PIR
isolatie houten plafond

De voordelen van PIR platen voor plafondisolatie

Zoals gezegd hebben PIR isolatieplaten een lagere lambdawaarde dan andere materialen en heeft u hier dus een geringere dikte van nodig. Maar er zijn nog meer voordelen als u besluit uw plafond te isoleren met PIR isolatie:

• Omdat de PIR platen 120x60cm groot zijn, kunt u snel een groot oppervlakte doen
• PIR isolatieplaten zijn gemakkelijk op maat te maken
• De PIR platen houden in de winter warmte vast en in de zomer warmte buiten
• Een geïsoleerd plafond zorgt voor een gunstig energielabel, wat de waarde van uw woning verhoogt
• PIR isolatieplaten dempen geluid
• PIR plafond platen zijn gemakkelijk aan te brengen

Houten plafond isoleren met PIR

Het isoleren van een houten plafond met PIR platen is vaak eenvoudig te doen. Een houten plafond is vaak bevestigd door middel van houten balken, zodat de PIR platen hier tussen geplaatst kunnen worden. De plafondplaten kunnen gemakkelijk op maat gemaakt worden en de eventuele kieren vult u op met PUR-schuim. Een houten plafond zorgt er voor het algemeen voor dat er veel warmte verloren gaat en met PIR plafondplaten is dit verleden tijd.

Betonnen plafond isoleren met PIR platen

Een betonnen plafond isoleren kan zowel gemakkelijk als lastig zijn. Is het een stevig plafond waar u gemakkelijk in kunt boren, dan kunt u de PIR platen relatief gemakkelijk bevestigen aan het plafond. Doe dit in combinatie met isolatielijm en u weet zeker dat de isolatieplaten goed blijven zitten. Een groot voordeel van de plafond isolatieplaten is dat er met een geringe dikte al een goed rendement behaalt kan worden. Hierdoor voorkomt u ruimteverlies.

Is het betonnen plafond poreus, dan is het over het algemeen een stuk lastiger om de PIR platen te bevestigen. In dat geval kunt u beter een verlaagd plafond maken en de tussenliggende ruimte isoleren met PIR isolatie. Het betonnen plafond wordt hierdoor goed geïsoleerd en zelfs geluid kan minder goed tot de geïsoleerde kamer doordringen. Dit is vooral aangenaam als u bovenburen heeft.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder.

 • Iedere werkdag support van 8:30 uur tot en met 17:00 uur.
 • Jarenlange ervaring in PIR montage.
pir-isolatiexl-man

Welke plafonds kan ik isoleren met PIR?

In een woonhuis zijn er diverse ruimtes en elke ruimte heeft natuurlijk een plafond. Denk hierbij aan de woonkamer, de slaapkamers op de bovenverdieping en ook de zolder. Maar ook een garage plafond kan prima geïsoleerd worden met PIR platen. Hierdoor blijft het overal in huis in de winter lekker warm en in de zomer een stuk koeler.

PIR plafondplaten zijn in de volgende ruimtes in huis te gebruiken:

 • Woonkamer
 • Slaapkamers (tussenverdieping)
 • Zolder
 • Garage
 • Kruipruimte

Zolder plafond isoleren met PIR

Het plafond van de woonkamer, slaapkamers en de garage isoleren spreekt natuurlijk voor zich. Het zolder plafond isoleren is een vak apart, want door het plafond van de zolder gaat verreweg de meeste warmte verloren. Bij PirisolatieXL bieden wij daarom speciale PIR dakisolatieplaten aan. Deze platen zijn zowel binnen als buiten aan te brengen op het dak en zorgen voor een optimaal rendement.

Kruipruimte plafond isoleren met PIR

Het plafond van de kruipruimte isoleren wordt ook wel vloerisolatie genoemd. Hiervoor vindt u bij ons de speciale PIR kruipruimteplaten. Deze platen worden rechtstreeks aan het plafond van de kruipruimte bevestigd. Dit is niet altijd een gemakkelijke klus, omdat veel kruipruimtes letterlijk net groot genoeg zijn om in te kruipen. Toch is het zeker de moeite waard, er gaat veel minder warmte verloren via de vloer en u heeft geen last van vocht of ongedierte in huis.

Plafond isolatie platen kopen bij Pirisolatie XL

Bij Pirisolatie XL koopt u snel en eenvoudig precies de juiste hoeveelheid PIR platen om uw plafond te isoleren. Bij ons vindt u uitsluitend A kwaliteit PIR platen tegen de scherpste prijs. Door onze snelle levering (doorgaans de volgende werkdag al) weet u bovendien zeker dat u snel met de klus kunt beginnen. PIR isolatie is multifunctioneel, en naast plafond isolatie kunt u deze platen voor nog veel meer gebruiken zoals bijvoorbeeld voor uw dak of vloer. Voor advies kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap