PIR Muur en gevelisolatie

Een gevel of spouwmuur voorzien van PIR platen, of een wand in huis isoleren met PIR zal een hoog rendement opleveren. Spouwmuurisolatie is het aanbrengen van isolatiemateriaal in de lege ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur van een woning of pand. Deze lege ruimte tussen de binnen en buitenmuur wordt namelijk spouw genoemd. Om het hoogste rendement te behalen kunt u bij nieuwbouwwoningen onze PIR muurisolatieplaten gebruiken.

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wanneer is spouwmuurisolatie met PIR mogelijk?

De naam zegt het eigenlijk al, als uw woning of pand over een spouwmuur beschikt, kunt u deze isoleren. Vrijwel alle woningen die gebouwd zijn na 1928 hebben een spouwmuur. Bij bestaande woningen is het lastig om PIR isolatieplaten te gebruiken, maar bij nieuwbouw is het de perfecte oplossing. Door de grootte van de PIR platen werkt u lekker snel en de PIR platen stapelt u gemakkelijk in elkaar. Met PIR spouwplaten bereikt u met een geringe dikte een bijzonder hoge isolatiewaarde. Wilt u de PIR platen gebruiken bij de renovatie van uw woning, dan kunt u er voor kiezen deze tegen de gevel aan te plaatsen, of juist tegen de binnenmuur aan.

Voordelen van PIR spouwmuur isolatie

We hebben er net al een paar genoemd, maar we hebben de voordelen van PIR spouwmuur isolatie platen voor u op een rijtje gezet:

 • makkelijk en snel te verwerken
 • hoog rendement
 • blijvend thermisch rendement (de platen blijven altijd goed)
 • licht van gewicht
 • gemakkelijk op maat te maken
 • brandvertragende werking

PIR isolatieplaten worden in de bouw steeds meer gebruikt, en dat is niet in de laatste plaats omdat er met een geringe dikte al een uitstekend rendement gehaald kan worden. PIR isolatieplaten zijn ook uitstekend te gebruiken bij vloerisolatie en dakisolatie.

Nieuwe spouwmuren isoleren met PIR

Indien u nieuwe spouwmuren wilt gaan isoleren, dan zijn PIR isolatieplaten verreweg de makkelijkste en snelste optie. In nieuwe spouwmuren zullen de PIR spouwmuur isolatieplaten tegen het binnenste spouwblad worden gemonteerd. De PIR platen kunnen mechanische bevestigd, verankerd of verlijmd worden.

Begin bij de onderste rij isolatieplaten. Laat de PIR platen goed tegen elkaar aansluiten, zodat er geen kieren ontstaan tussen de isolatieplaten. Zorg ervoor dat de hele muur goed is bedekt, ook de zijkanten. U kunt de platen eenvoudig op maat zagen.

De tweede rij PIR isolatieplaten kunt u het beste in halfsteensverband plaatsen. Dit wil zeggen dat u de tweede rij start met een halve plaat, en dat de lengtes van de eerste rij en de tweede rij elkaar dus afwisselen. Hiermee zorgt u ervoor dat er zo weinig mogelijk kieren kunnen ontstaan tussen de PIR platen. Ook de derde rij plaatst u weer in halfsteensverband ten opzichte van de tweede rij, enzovoorts.

Als de hele muur is afgedekt met isolatieplaten, kunt u de kieren tussen de isolatieplaten nog afplakken met speciale isolatietape of opvullen met PUR.

Binnenmuur isoleren met PIR

Een binnenmuur isoleren met PIR kan in principe altijd. U kunt de PIR isolatieplaten simpel tegen de bestaande muur monteren, waarna u de muur kunt afwerken zoals u zelf wilt. U moet rekening houden met enige ruimteverlies, maar doordat er met PIR platen met een geringe dikte al een goed rendement te behalen is, zal dit alleszins meevallen.

PIR isolatie voor spouwmuur kopen

Gaat u als bedrijf of doe-het-zelver aan de slag met spouwmuur isolatie, dan wilt u niet mis grijpen en snel aan de slag gaan. Bij Pirisolatie XL hanteren wij een grote voorraad zodat u altijd voldoende kunt bestellen. Het wordt bij u thuis of direct bij uw project afgeleverd, zodat u geen busje of aanhanger hoeft te regelen om de PIR platen op te halen. Tevens voorzien wij in alle andere benodigdheden zoals de juiste lijm of bevestigingsmateriaal, en PUR schuim en afdichttape voor de gaten en kieren. Wij bieden uitsluitend A-kwaliteit PIR platen aan, voor de scherpste prijs!

 • Vóór 15:00 besteld, volgende werkdag geleverd
  Snelheid en geleverd op de gewenste locatie
 • Alle PIR isolatie direct uit voorraad leverbaar
  Kleine of grote aantallen kunnen wij direct leveren
 • Altijd en uitsluitend A-kwaliteit PIR platen
  B-kwaliteit komt er bij u en ons niet in