PIR Vloerisolatie

Vloerisolatie platen zijn verkrijgbaar van diverse soorten materiaal. PIR platen als vloerisolatie bieden het hoogste rendement en kunnen gemakkelijk op de vloer worden aangebracht. Door de hoge isolatiewaarde van PIR vloerisolatie platen zal de vloer in de winter lekker warm blijven!

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Vloerisolatie betonvloer met PIR platen

Een betonnen vloer voelt van nature koud aan, dus is een goede isolatie van groot belang, helemaal als er onder de betonvloer een kruipruimte zit. Kou en vocht trekken namelijk via de kruipruimte omhoog. Ook een betonvloer die direct op het zand is geplaatst zonder isolatie kan bijzonder koud aanvoelen. Alle reden dus om de vloer goed te isoleren! Want naast een hoger wooncomfort behoren vochtproblemen tot de verleden tijd, en zal u ook nog eens minder hoeven te betalen qua energiekosten.

Betonvloer isoleren met PIR kan op 3 manieren

Een betonvloer isoleren met PIR kan dus op drie manieren:

 1. Nieuwe vloer direct op het zand: Dit zal in de praktijk voorkomen als u een nieuw huis gaat of laat bouwen. U kunt de PIR isolatieplaten direct op het zand plaatsen, en daar de betonvloer overheen laten leggen.
 2. Bestaande betonvloer vanuit de kruipruimte: U kunt de PIR platen aanbrengen vanuit de kruipruimte.
 3. Bestaande betonvloer van bovenaf: Als het huis geen kruipruimte heeft kunt u niet onder het huis komen. U kunt er dan voor kiezen om de vloer van bovenaf te isoleren met PIR isolatieplaten. PIR is drukvast dus u kunt er gemakkelijk een andere vloer overheen leggen.

Let er op dat u tijdens het plaatsen van de PIR vloerisolatie platen de ventilatiegaten open laat, dus blokkeer de ventilatiegaten in de kruipruimte niet.

Houten vloer isoleren met PIR

Een houten vloer isoleren met PIR isolatieplaten gebeurd vanaf de onderkant door de ruimte tussen de balken op te vullen met deze PIR platen. Voordat u begint is het van belang dat u de vochtigheidsgraad van het hout meer, dit mag niet hoger dan 20% zijn! Als u aan de slag gaat, legt u eerst dampremmende folie op de bodem. Dit is noodzakelijk omdat er anders vocht blijft zitten tussen het isolatiemateriaal en de houten vloer, waardoor u kans heeft op verrotting van het hout. Ook hier is het van belang dat u rekening houdt met de ventilatiegaten in de kruipruimte en moet u er voor zorgen dat deze niet geblokkeerd worden door het isolatiemateriaal.

PIR vloer isolatieplaten voor de beste prijs

Bij Pirisolatie XL bent u verzekerd van A-kwaliteit vloerisolatieplaten. Wij bieden uitsluitend de beste kwaliteit aan, en u kunt bij ons dus niet terecht voor B-Keuze. Bestel snel en eenvoudig de benodigde PIR platen en u heeft ze de volgende werkdag in huis. U kunt naast vloerisolatieplaten ook bij ons terecht voor PIR dakisolatie platen, PIR kruipruimte isolatie en PIR (spouw)muur isolatieplaten. Daarnaast vindt u bij ons alle benodigde gereedschappen en andere toebehoren.

Pirisolatie XL, dé expert in PIR isolatie!

 • Vóór 15:00 besteld, volgende werkdag geleverd
  Snelheid en geleverd op de gewenste locatie
 • Alle PIR isolatie direct uit voorraad leverbaar
  Kleine of grote aantallen kunnen wij direct leveren
 • Altijd en uitsluitend A-kwaliteit PIR platen
  B-kwaliteit komt er bij u en ons niet in