• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
 • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
 • Veilig betalen en snel verzonden

Veelgestelde vragen

De service van PIR Isolatiexl:

 • Bestellingen binnen 2 werkdagen geleverd
 • Gratis levering vanaf €1000,-
 • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
pir-isolatiexl-man

PIR isolatie

Combineren met EPDM

Kan ik EPDM gebruiken in combinatie met isolatie?

EPDM is uitstekend geschikt om te gebruiken met isolatie. Als u een dak gaat voorzien van EPDM is dit het ideale moment om ook isolatie aan te brengen. Pirisolatie XL adviseert hiervoor PIR isolatieplaten, omdat deze gemakkelijk aan te brengen en beloopbaar zijn. Ook zorgt het er voor dat u met een mooi egaal dakoppervlak kunt beginnen. Tevens versterkt EPDM versterkt de isolerende werking van PIR isolatie.

Dampremmende folie

Heb ik een dampremmende folie nodig?

Dampremmende folie gebruikt u om problemen met leefvocht en condens te voorkomen. Een dampremmende folie dient u te gebruiken bij het isoleren van een gevel- of dakconstructie om de constructie tegen vocht te beschermen. Een dampremmende folie wordt altijd op de warme kant van het isolatiemateriaal aangebracht zodat de isolatiewaarde van het isolatiemateriaal optimaal blijft.

Aluminium tape

Moet ik de naden afplakken

Ja, hiervoor gebruikt u aluminium tape voor het damp- en luchtdicht afwerken van isolatie. Met deze tape dicht u gemakkelijk kieren en naden tussen PIR platen. Ook wordt deze isolatietape ook vaak toegepast bij het luchtdicht aanbrengen van folie zoals dampremmende folie.

Waterbestendig

Is PIR isolatie waterbestendig?

PIR platen kunnen prima tegen vocht. Vanwege de gesloten cellenstructuur kan het materiaal namelijk geen vocht in zich opnemen. Het dringt niet door het materiaal heen en vocht blijft aan de oppervlakte van de plaat. Als u de juiste isolatieplaten kiest met speciale aluminium cachering, bent u aan beide kanten ervan verzekerd dat er geen vocht in de plaat kan komen. Deze cachering zorgt als het ware voor een dampdichte laag.

Zonnepanelen

Kun je PIR isolatie combineren met zonnepanelen?

Door uw woning of gebouw te isoleren en zonnepanelen te plaatsen, kunt u de duurzaamheid aanzienlijk verbeteren en daarmee het energielabel en de waarde van uw woning verhogen. Het is raadzaam om eerst te isoleren en vervolgens de zonnepanelen te plaatsen, omdat het andersom doen de klus aanzienlijk ingewikkelder en duurder kan maken.

Drukvast

Is PIR isolatie drukvast?

Ja, PIR isolatie is drukvast. Hierdoor kunt u er gewoon over heen lopen en daarnaast wordt het gebruikt om de warmte binnen een gebouw te behouden en tegelijkertijd de luchtdichtheid te verbeteren. 

Bevestiging

Welke combinatieset heb ik nodig?

In de meeste gevallen kiest u een combinatiepakket met schroeven die 2cm langer zijn dan de door uw gekozen PIR plaat.

Bevestiging

Hoe bevestig ik PIR isolatie?

PIR dakisolatieplaten kunt u bevestigen met drukverdeelplaten en schroeven of met onze speciale PIR isolatielijm aan de binnenkant of buitenkant van het dak.

Dampdicht

Is PIR isolatie dampdicht?

Ja, een van de belangrijkste eigenschappen van PIR-isolatie is dat het dampdicht is, wat betekent dat het geen waterdamp kan doorlaten. 

Brandveiligheid

Is PIR isolatie brandveilig?

Ja, PIR isolatieplaten vallen in brandklasse B, wat inhoud dat het niet direct in vlammen opgaat als het wordt blootgesteld aan vuur. PIR is als moeilijk brandbaar materiaal aangemerkt en levert dan ook een minimale bijdrage aan een brand.

EPDM dakbedekking

Kwaliteit EPDM

Verkopen jullie de hoogste kwaliteit EPDM?

Wij verkopen alleen de hoogste kwaliteit EPDM zonder toevoeging van talk (Europees). Hierdoor is de folie zeer eenvoudig te plaatsen en te verwerken en heeft het een erg lange levensduur. Pirisolatie XL biedt u daarnaast ook nog eens een betaalbare prijs. Ook na aankoop van uw daksysteem staat u er bij Pirisolatie XL niet alleen voor, bij vragen tijdens of voor het leggen kunt u altijd bij ons terecht.

EPDM folie plaatsen

Is de EPDM folie van Pirisolatie XL eenvoudig zelf te plaatsen?

Ja, de EPDM dakbedekking van Pirisolatie XL is zeer eenvoudig door u zelf te plaatsen. De folie hoeft niet voor behandeld te worden en wordt aangebracht zonder een brander, zoals bij bijvoorbeeld bitumen wel het geval is. Ook als u als doe-het-zelver geen ervaring heeft met het aanbrengen van EPDM is het plaatsen van deze folie prima door u zelf te doen. Mocht u tijdens het plaatsen van de dakbedekking toch nog vragen hebben dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Tevens wordt bij al onze producten een duidelijke Nederlandstalige handleiding geleverd en bieden wij handige videohandleidingen aan.

Duurzaamheid

Hoe lang gaat EPDM mee?

Door de vele goede eigenschappen en kenmerken van het materiaal gaat het minimaal 50 jaar mee. Het is dan ook extreem duurzaam te noemen.

Ondergrond EPDM

Op welke ondergrond kan EPDM dakbedekking worden toegepast?

Hout (bijvoorbeeld OSB platen), bitumen, steenachtig materiaal zoals beton, lood, zink, gecacheerde isolatieplaten en EPDM. Heeft u een andere ondergrond? Vraag bij een van onze experts naar de mogelijkheden!

Uw dakbedekking op maat

Kan ik het EPDM op maat bestellen?

Jazeker! Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken kunt u bij ons terecht voor EPDM dakbedekking op maat. Ook in de dakpakketten kunt u (uiteraard) zelf de maten aangeven.

Welke kant EPDM lijmen?

Heeft EPDM een onder-of bovenkant?

Nee, dit is aan beide kanten gelijk. Wij adviseren zelf altijd om het met het merk (Tytane) naar boven te leggen, zodat u altijd kunt zien waar u het gekocht heeft.

EPDM lijmen

Voorbereiding

Dient alleen de ondergrond ingelijmd te worden?

Ja, voor het grootste gedeelte wel. De randen moeten dubbelzijdig verlijmd worden.

Moet ik EPDM ook voorbehandelen?

Omdat wij de Europese variant verkopen heeft u geen voorbehandeling zoals een primer nodig. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten en bespaard u tijd tijdens het leggen.

Kan de EPDM dakbedekking in één keer gelijmd worden?

Ons advies is om dit niet te doen. Als de ondergrond te vochtig is en u legt er EPDM overheen dan sluit u het vocht als het ware op, wat naderhand problemen kan geven. Plaats EPDM bij voorkeur bij droog en niet te koud weer!

Weersomstandigheden

Vanaf welke temperatuur kan ik de EPDM dakbedekking plaatsen?

Het belangrijkste is dat het bij het plaatsen van de EPDM dakbedekking droog weer is en dat het niet vriest. Ons advies is om EPDM te gaan leggen bij een temperatuur vanaf 5 graden Celsius.

(Tip) Als u met de winterdag EPDM dakbedekking plaatst kan het handig zijn om de EPDM lijm alvast een dag op huiskamertemperatuur op te slaan. Dit werkt aanzienlijk handiger in verband met de dikte van de EPDM lijm.

EPDM plaatsen bij regenachtig weer

Ons advies is om dit niet te doen. Als de ondergrond te vochtig is en u legt er EPDM overheen dan sluit u het vocht als het ware op, wat naderhand problemen kan geven. Plaats EPDM bij voorkeur bij droog en niet te koud weer!

Wat is de invloed van Uv-straling op EPDM dakbedekking?

Deze Europese folie laat zich eenvoudig verwerken en biedt weerstand tegen extreme temperaturen, ozon, UV-straling, neerslag en wind. Bovendien draagt het bij aan milieubescherming, aangezien het geen weekmakers of andere schadelijke stoffen bevat.

Bestelt u vaker als ZZP-er of klein bedrijf? Profiteer nu.

Pak direct uw voordeel als bedrijf

 • Sneller herbestellen
 • Altijd korting bij grote aantallen
isolatie_pir_of_pur

Hoe moet ik PIR verwerken en hoe pas ik het toe?

Bekijk alle gratis video handleidingen

 • PIR isolatie handleiding
 • EPDM handleiding
 • Dampremmende folie handleiding
Beste dakbedekking plat dak

Leveringen en bestellingen

Bestelling

Hoe kan ik een bestelling plaatsen bij Pirisolatiexl?

U kunt eenvoudig online bestellen via onze veilige website. Registratie is niet noodzakelijk. U kunt uw bestelling uiteraard ook telefonisch of via email doorgeven.

Kan ik als particulier ook een bestelling plaatsen bij Pirisolatiexl?

Als particulier kunt u ook een bestelling plaatsen bij ons. Mocht u vervolgens hulp nodig hebben bij het leggen van de EPDM, dan kunt u naast telefonisch advies ook onze online videohandleidingen bekijken.

Hebben jullie alles op voorraad?

Pirisolatie XL heeft een ruime eigen voorraad, op deze manier hebben wij altijd meer dan voldoende PIR isolatieplaten in ons magazijn om u te helpen met uw klus.

Levering

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Als u op werkdagen voor 14:00 uur besteld, wordt de bestelling dezelfde dag verzonden. Over het algemeen heeft u uw bestelling in Nederland & België binnen 1-2 werkdagen in huis. U ontvangt bericht van ons wanneer uw bestelling wordt verzonden en u ontvangt hiervan een track & trace code zodat u uw bestelling kunt volgen. U kunt uw bestelling natuurlijk ook op komen halen.

Wat zijn de verzendkosten?

Binnen Nederland betaalt u €49,95 inclusief BTW aan transportkosten voor bestellingen onder de €1000,- inclusief BTW. Daarboven betaalt u geen transportkosten. Voor België: €49,95 inclusief BTW aan transportkosten voor bestellingen onder de €1000,- inclusief BTW, en daarboven betaalt u geen transportkosten.

Kan ik mijn bestelling afhalen?

U kunt uw bestelling gewoon gratis bij ons afhalen in Wapenveld, vlakbij Zwolle. In dit geval dient u wel vooraf te betalen via onze webshop, uw bestelling kunt u de volgende werkdag vanaf 12:00 uur afhalen.

Service

Experts staan voor uw klaar!

Geholpen door vakspecialisten?

Bij ons werken specialisten die jarenlang actief zijn in het PIR en EPDM vak. Ze kunnen u op weg helpen met de juiste keuze zodat u jarenlang plezier hebt van uw dak.

Heeft u nood aan bijkomende ondersteuning of een vraag die onze FAQ’s niet beantwoorden?

Contacteer dan onze klantendienst van ma tot vr tussen 08.30u en 17.00u op +31 (0)85 0656811 of contacteer ons via e-mail.

Retourneren

Kan ik ongebruikte of onbeschadigde artikelen retourneren?

Deze kunnen retour binnen 14 dagen na ontvangst. Helaas kunnen wij geen artikelen retour nemen die speciaal voor u op maat gemaakt zijn, zoals EPDM op maat. U kunt de retour bij ons aanmelden via email, op info@pirisolatiexl.nl met een kopie van de factuur en omschrijving van de artikelen die retour komen en de eventuele reden hiervan

Kan ik beschadigde of verkeerd geleverde producten retourneren?

Krijgt u verkeerde artikelen geleverd, dan lossen wij dit graag zo snel mogelijk voor u op. Neemt u in dat geval direct telefonisch contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat u de juiste artikelen geleverd krijgt en dat u verkeerd geleverde artikelen weer terug kunt sturen.

Toepassingen van EPDM

Sedum- of groendak

Kan EPDM onder een groen- of sedumdak?

Omdat onze folie worteldoorgroeibestendig is, is het zelfs uitstekend geschikt onder een groendak of sedumdak. Ook kunt u ervoor kiezen om het EPDM op een andere manier te ballasten, zoals bijvoorbeeld grind of tegels.

Zonnepanelen

Kan ik zonnepanelen plaatsen op een EPDM dak?

Jazeker, u kunt prima zonnepanelen op EPDM plaatsen. Wij adviseren dan wel altijd om te gaan voor een dikte van 1,30mm.

EPDM producten

EPDM bodemlijm

Waar gebruik ik de EPDM bodemlijm voor?

De EPDM bodemlijm gebruikt u voor het bevestigen van de EPDM dakbedekking op het grootste horizontale deel van uw dak. Deze lijm brengt u alleen aan op de ondergrond en vervolgens legt u hier de dakbedekking overheen. U kunt het beste eerst de ene helft van het dak doen en vervolgens slaat u het EPDM terug en doet u de andere helft.

Verbruik van EPDM lijm en kit

Hoe bereken ik wat ik nodig heb aan EPDM lijm en kit

Bij alle soorten EPDM lijm & kit staat het verbruik aangegeven op onze website. Ook verkopen wij speciale EPDM daktotaalpakketten. Hierin vindt u alle benodigdheden voor het plaatsen van uw EPDM dak. U kunt simpelweg de afmetingen aangeven en wij zorgen ervoor dat u alles krijgt wat u nodig heeft qua lijm en kit.

EPDM contactlijm

Waar gebruik ik de EPDM contactlijm voor?

De contactlijm gebruikt u voor de laatste 20 cm van uw dak (dakrand) en de opstaande randen. Ook de hemelwaterafvoeren en de andere accessoires worden verlijmd met contactlijm. Deze lijm brengt u tweezijdig aan dus zowel op de ondergrond als op het EPDM

EPDM sealant kit

Waar gebruik ik de EPDM sealant kit?

De EPDM sealant kit gebruikt u om de daktrim te bevestigen en om de ontluchtingen en hemelwaterafvoeren af te werken. Dit zorgt ervoor dat het geheel waterdicht blijft.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder.

 • Iedere werkdag support van 8:30 uur tot en met 17:00 uur.
 • Jarenlange ervaring in PIR montage.
pir-isolatiexl-man