• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
  • Veilig betalen en snel verzonden

PIR isolatie is de beste isolatie!

Bent u op zoek naar de beste isolatie voor uw isolatieklus? Dan zijn PIR isolatieplaten voor u de ideale keuze! In deze blog vertellen we u meer over de vele en eigenschappen voordelen van PIR isolatie.

Waarom PIR isolatie?

PIR is een niet-schadelijke of milieuverontreinigende stof. In zijn oorspronkelijke vorm heeft het een zeer lange levensduur, waardoor het in plaatvorm gemakkelijk kan worden hergebruikt. Dit geeft al aan dat isoleren met PIR een milieuvriendelijke keuze is. PIR isolatie wordt steeds populairder vanwege zijn hoge isolatiewaarde en duurzaamheid. Het is schoon en eenvoudig te verwerken, en zelfs met een minimale dikte kunnen uitstekende resultaten worden behaald. Tegenwoordig wordt het veelvuldig gebruikt voor dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en het isoleren van kruipruimtes.

De kenmerken van PIR isolatiemateriaal

PIR-isolatie is enorm veelzijdig als isolatiemateriaal en geschikt voor diverse toepassingen. Onze platen zijn bijzonder geschikt voor het isoleren van vloeren, spouwmuren en gevels, kruipruimtes en daken. Ondanks hun hoge RD-waarde zijn de PIR-platen licht van gewicht. Bovendien zijn ze opmerkelijk dun en groot (120 cm bij 60 cm), waardoor ze gemakkelijk en snel door uzelf kunnen worden verwerkt. Deze eigenschappen maken de platen perfect voor locaties waar ruimte beperkt is. Bovendien kunnen de platen eenvoudig naar wens worden bijgesneden.

Wat is PIR van PIR Isolatiexl

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat te zagen of snijden
  • Geschikt i.c.m. EPDM
  • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
welke-kant-pir-isolatie-boven

PIR isolatie

Welke kant van PIR isolatie boven?

spouwmuur-isolatie

PIR spouwmuur isolatie

Efficiënt isoleren met PIR spouwmuurplaten

Wanneer gebruik je PIR isolatie?

Hieronder de belangrijkste voordelen van PIR isolatie op een rijtje:

  • Hoge Isolatiewaarde: PIR isolatie staat bekend om zijn zeer goede thermische eigenschappen. Dankzij een buitengewoon lage thermische geleidbaarheid biedt het een zeer hoge isolatiewaarde. Dit verkleint warmteverlies in de winter en houdt het binnen koel in de zomer, wat zorgt voor flinke energiebesparingen.
  • Dun, Licht en ruimtebesparend: Een groot voordeel van PIR isolatie is dat u dunne en lichte panelen kunt gebruiken. Hierdoor kunt u meer isolatie toevoegen zonder dat u veel ruimte verliest. Dit is vooral handig voor zolders en andere plekken waar niet veel ruimte is.
  • Brandveiligheid: Veiligheid staat voorop en PIR isolatie heeft van nature een brandvertragende eigenschap. Dit maakt het een veilige keuze voor isolatie, omdat het het risico op brandverspreiding vermindert.
  • Duurzaamheid: PIR isolatie staat bekend om zijn duurzaamheid en lange levensduur. Het behoudt zijn isolerende eigenschappen gedurende vele jaren, wat zorgt voor een waardevolle investering.
  • Veelzijdigheid: PIR isolatie is zeer veelzijdig en geschikt voor verschillende toepassingen, variërend van daken en gevels tot vloeren en kelders. Deze veelzijdigheid maakt het een perfecte keuze voor diverse bouwprojecten.

Voordelige PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

 

Dé PIR isolatie expert!

Bij Pirisolatie XL kunt u terecht voor diverse soorten PIR isolatieplaten. Wat u ook bij ons kunt vinden is vakkennis, waarvan u ook kunt profiteren! Want heeft u nog vragen over dit materiaal of over hoe u PIR kunt verwerken, dan staan wij voor u klaar. U kunt eenvoudig contact met ons opnemen per mail of telefoon. Ook hebben wij alle voordelen van PIR al voor u op een rijtje gezet, en kunt u op onze website alles lezen over het rendement van PIR ten opzichte van andere isolatiematerialen.

U kunt uw bestelling binnen 2 werkdagen verwachten, bij u thuis of direct op de bouwplaats.