• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
  • Veilig betalen en snel verzonden

EPDM dakbedekking op een plat dak

Bent u op zoek naar nieuwe dakbedekking voor het platte- of licht hellende dak van uw woning of gebouw? EPDM is vrijwel altijd de optimale keuze vanwege de eenvoudige installatie en de mogelijkheid om het op maat te maken. Overweegt u EPDM voor uw platte dak? Ontdek hier meer over de extra voordelen van EPDM!

EPDM op een plat dak

Overweegt u om zelf EPDM op het platte dak van uw woning of gebouw te leggen? Het is goed om te weten dat dit op een eenvoudige en efficiënte manier mogelijk is. Wij raden u aan te kiezen voor EPDM met een dikte van 1,14 mm, aangezien deze dikte geschikt is voor elke toepassing op uw dak. Wat EPDM bijzonder maakt, is dat het op maat besteld kan worden, waardoor u geen knipwerk meer hoeft te verrichten. Dit draagt vaak bij aan de kwaliteit van het EPDM, omdat precieze afmetingen worden gehanteerd.

Wat is PIR van PIR Isolatiexl

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat te zagen of snijden
  • Geschikt i.c.m. EPDM
  • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
beste-isolatie-is-pir-isolatie

PIR isolatie

Is PIR isolatie de beste isolatie?

PIR isolatie

PIR isolatie en zonnepanelen?

EPDM leggen op een plat dak

Bovendien wordt EPDM op het dak bevestigd door middel van lijm, waardoor het gebruik van een brander of primer niet nodig is. Dit vereenvoudigt het installatieproces aanzienlijk. Omdat EPDM op een plat dak weinig tot geen onderhoud vergt, kunt u tot wel 50 jaar lang zorgeloos genieten. We adviseren echter wel om periodiek bladeren en vuil van het dakoppervlak te verwijderen, en vergeet daarbij niet om de regenwaterafvoeren schoon te houden.

Kenmerken van EPDM dakbedekking

Zoals eerder aangegeven, biedt EPDM-dakbedekking een breed scala aan voordelen. Het folie wordt bovendien niet beïnvloed door weersomstandigheden; het weerstaat intense regenval, hitte en kou vanwege zijn goede elasticiteit. Een bijkomend voordeel is dat u zonder zorgen over het dak kunt lopen, wat handig is bij bijvoorbeeld schoonmaakwerkzaamheden, installatie of het plaatsen van zonnepanelen. Daarnaast is het mogelijk om EPDM op maat te bestellen, zodat u zelf de gewenste breedte, lengte en dikte kunt bepalen. Het aanbrengen van EPDM op een schuin dak, met een hellingsgraad onder de 15 graden, is eveneens mogelijk.

Hoe kan ik EPDM leggen op mijn dak?

Zodra u uw bestelling hebt ontvangen, kunt u direct aan de slag met het aanbrengen van EPDM op uw platte dak. Begin met het zorgen dat uw dak schoon is en vrij van scherpe uitsteeksels. Leg vervolgens het EPDM losjes op het dak. Vouw een deel terug en breng EPDM-bodemlijm aan op die zijde. Herhaal dit proces voor de andere zijde en positioneer het EPDM nauwkeurig op de gewenste locatie. Gebruik onze EPDM-contactlijm om de randen van uw dak te bevestigen. Voer deze stap aan beide zijden uit om een optimale hechting te garanderen. Nadat de EPDM goed is vastgelijmd, plaatst u de EPDM-regenwaterafvoeren met behulp van de meegeleverde EPDM-kit. Zo kunt u op een eenvoudige en snelle manier EPDM aanbrengen op uw platte dak.

Voordelige PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

Beloopbaar plat dak maken?

U hoeft uw platte dak niet specifiek beloopbaar te maken; u kunt eenvoudig over het EPDM lopen. We raden echter aan om te kiezen voor EPDM met een dikte van 1,14 mm. Met deze dikte heeft u de mogelijkheid om extra functies toe te voegen, zoals grind als ballast of andere vormen van ballast. Dat maakt het wel zo handig!

Alles voor uw dak klus koopt u bij Pirisolatie XL!

Bent u van plan zelf een plat dak te leggen? Wilt u de hierboven verstrekte informatie liever visueel bekijken? Bekijk dan onze praktische montagevideo’s. Daarnaast ontvangt u bij uw bestelling een gedrukte handleiding. Als u vragen heeft, staat onze klantenservice altijd voor u klaar. Onze deskundigen helpen u graag verder!