• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
  • Veilig betalen en snel verzonden

Uw woning isoleren met PIR?

Met de stijgende kosten van gas en energie, is het slim om te overwegen hoe u uw maandelijkse uitgaven omlaag kunt brengen. Een uitstekende optie hiervoor is het isoleren van uw huis of gebouw. Met een bescheiden investering kunt u op lange termijn aanzienlijk besparen. Neem bijvoorbeeld een gemiddelde hoekwoning, waarbij goede isolatie kan resulteren in een jaarlijkse besparing van zo’n €2.400,- vergeleken met een niet-geïsoleerde woning. In dit artikel delen we graag de voordelen van PIR-isolatie om u te informeren.

PIR isolatie, steenwol of glaswol?

Wanneer u op zoek bent naar nieuw isolatiemateriaal voor uw huis of gebouw, is de kans groot dat u moet kiezen tussen PIR, glaswol of steenwol. Elk van deze materialen heeft zijn eigen voordelen, die we hier voor u hebben samengevat:

PIR isolatieSteenwolGlaswol
Hoge isolatiwaardePrima isolatiewaardePrima isolatiewaarde
Zeer lichtZeer lichtIets zwaarder
(Bijna) overal te plaatsen(Bijna) overal te plaatsen(Bijna) overal te plaatsen
Gemakkelijk te plaatsenLastig te plaatsenLastig te plaatsen
Weinig ruimte nodigVeel ruimte nodigVeel ruimte nodig
Relatief duurGoedkoopGemiddeld in prijs
Geen irritatieGeen irritatieKans op irritatie
Tabel 1: Verschillen tussen PIR isolatie, steenwol en glaswol

Wat is PIR van PIR Isolatiexl

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat te zagen of snijden
  • Geschikt i.c.m. EPDM
  • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
EPDM-dakbedekking-verwerken-in-de-winter

EPDM leggen

EPDM dakbedekking leggen in de winter?

Kan_PIR_tegen_vocht

PIR isolatie

Is PIR isolatie waterbestendig?

Topkwaliteit PIR isolatie

Hoewel PIR-isolatie misschien een hogere prijs heeft dan andere isolatiematerialen, biedt het aanzienlijk betere kwaliteit en rendement. Wij leveren enkel isolatiemateriaal van topkwaliteit tegen een concurrerende prijs. PIR-isolatie is flexibel inzetbaar voor vrijwel elke toepassing, of het nu gaat om vloeren, daken, muren of gevels. Bovendien is deze isolatie buitengewoon duurzaam, met een levensduur van gemiddeld zo’n 50 jaar.

Subsidie voor het isoleren uw woning!

Voor het isoleren van uw woning of gebouw is het mogelijk om subsidie aan te vragen. Hier zijn echter enkele vereisten aan verbonden, maar met een goede uitvoering van uw project kunt u hier snel voor in aanmerking komen. Dakisolatie levert de grootste besparingen op en hiervoor kunt u de hoogste subsidie krijgen, mogelijk tot wel 30%. Daarnaast biedt uw gemeente mogelijk extra ondersteuning. U kunt gemakkelijk controleren of u recht heeft op deze subsidie door de website van uw gemeente te raadplegen. Handige websites hiervoor zijn: https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/energiesubsidies-en-leningen/subsidie-voor-isolatie/ en https://www.verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer/.

Voordelige PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

Gemakkelijke klus voor de doe-het-zelver

Het isoleren van uw woning of gebouw is vaak eenvoudig zelf te doen. Vooral met PIR-isolatie is zelf klussen ideaal, omdat het materiaal gemakkelijk op maat te maken is. Hierdoor bespaart u kosten die anders naar experts zouden gaan voor de plaatsing. Met een handleiding en ondersteuning van onze isolatie-experts, vinden we altijd een geschikte oplossing voor uw situatie.

PIR koopt u bij de PIR expert!

Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice van Pirisolatiexl; we zijn er altijd om u te ondersteunen waar nodig. Bovendien kunnen we snel en in grote hoeveelheden leveren dankzij onze ruime voorraad. Bestelt u op werkdagen vóór 15:00 uur? Dan wordt uw bestelling de volgende werkdag bezorgd. En bij bestellingen van minimaal €500,- profiteert u ook nog eens van gratis verzending.