• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
  • Veilig betalen en snel verzonden

Welke kant van PIR isolatie boven?

Het verbeteren van de isolatie in uw huis is een effectieve methode om de kou van de komende winter buiten te houden en de warmte tijdens de zomer te reguleren. In dit artikel bespreken we PIR isolatieplaten en hun toepassingen.

De eigenschappen van PIR isolatie

PIR-isolatie is zeer veelzijdig als isolatiemateriaal en is geschikt voor diverse toepassingen. Onze platen zijn ideaal voor het isoleren van vloeren, spouwmuren, gevels en daken. Ondanks hun hoge RD-waarde zijn de PIR-platen licht van gewicht. Bovendien zijn ze opvallend dun en groot (120 cm bij 60 cm), waardoor u ze eenvoudig en snel zelf kunt verwerken. Deze eigenschappen maken de platen perfect geschikt voor locaties waar beperkte ruimte beschikbaar is. Daarnaast is het eenvoudig om de platen naar eigen wens op maat te maken.

PIR isolatie platen installeren

Bij het installeren van onze PIR-isolatieplaten maakt het niet uit welke zijde u boven legt, aangezien de platen geen specifieke boven- of onderkant hebben. U heeft verschillende opties voor het plaatsen van PIR-platen, zoals het vastzetten met schroeven of het verlijmen met isolatielijm. Bij het verlijmen is het van belang om zowel de randen als het midden van de platen goed te voorzien van lijm, zodat de hechting optimaal is. Als alternatief kunt u ervoor kiezen om de platen vast te schroeven met behulp van onze bevestigingssets, die 250 schroeven en drukverdeelplaten bevatten. Het is ook handig om aluminiumtape te gebruiken om openingen en kieren af te dichten; deze tape is geschikt voor isolatie in daken, vloeren, kruipruimtes en gevels.

Wat is PIR van PIR Isolatiexl

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat te zagen of snijden
  • Geschikt i.c.m. EPDM
  • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
epdm-huis-en-bedrijfspand

EPDM dakbedekking

EPDM op het dak van uw bedrijfspand?

pir-combineren-met-zonnepanelen

PIR isolatie en zonnepanelen

PIR isolatie en zonnepanelen: kan dat?

Diverse toepassingen van PIR isolatie

Er is PIR isolatie voor verschillende toepassingen te verkrijgen, te weten:

In het algemeen is het eenvoudig om deze PIR-platen te installeren, vooral op grote, vlakke oppervlakken zoals muren en vloeren. Echter, bij het isoleren van een dak kunnen zich uitdagingen voordoen. Bij isolatie van binnenuit kunnen bijvoorbeeld spanten aanwezig zijn waar tussen de PIR-platen moeten passen. Dit kan vereisen dat u de platen op maat snijdt, wat gemakkelijk kan worden gedaan met een eenvoudige handzaag. Als u merkt dat u een stuk PIR-isolatie tekortkomt, kunt u naden en kieren opvullen met PUR-schuim. De effectiviteit van isolatie berust op het creëren van een volledig luchtdicht oppervlak. Zelfs een kleine opening kan de isolatiewaarde aanzienlijk verminderen. Het is daarom essentieel om deze kieren zorgvuldig af te dichten.

Voordelige PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

 

PIR-isolatie van PIR-isolatieXL!

Bij PIR-isolatieXL vindt u niet alleen PIR-platen, maar ook een uitgebreid assortiment aan benodigdheden voor de installatie, zoals gereedschap en bevestigingsmaterialen. Hierdoor hoeft u niet verder te zoeken en heeft u alles wat u nodig heeft onder één dak! Dankzij onze ruime voorraden kunnen we snelle leveringen garanderen. Als u op een werkdag vóór 15:00 uur bestelt, ontvangt u de bestelling al de volgende werkdag thuis. Ons toegewijde team streeft ernaar u de beste service te bieden, dus aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice!