• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
  • Veilig betalen en snel verzonden

EPDM stroken voor dakgoot reparatie

Een (zinken) dakgoot herstellen is eenvoudig met behulp van EPDM. Begin door de dakgoot grondig te reinigen en leg vervolgens het folie over het beschadigde gedeelte. Breng onze contactlijm aan op zowel het zink van de dakgoot als de onderkant van de stroken. Werk de naden ten slotte af met onze speciale kit.

Dakgoot repareren met EPDM

Uw dakgoot kunt u eenvoudig repareren met onze EPDM-stroken. Onze speciale EPDM lijm en EPDM kit zorgen voor een waterdichte afwerking van uw dakgoot.

EPDM is een veelzijdig materiaal dat voor diverse toepassingen gebruikt kan worden. Het is met name geschikt voor het bekleden van uw dak. Aan de andere kant zijn onze stroken specifiek ontworpen voor het water- en winddicht maken, zoals bij voegen, naden, kozijnen, gevels en andere aansluitingen in de woning.

Dit garandeert een investering waar u vele jaren plezier van zult hebben, met minimale zorgen over onderhoud. Een EPDM dakgoot is namelijk nagenoeg onderhoudsvrij gedurende deze periode.

Wat is PIR van PIR Isolatiexl

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat te zagen of snijden
  • Geschikt i.c.m. EPDM
  • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
EPDM-dakbedekking-en-PIR-combineren

PIR isolatie en EPDM

EPDM dakbedekking op plat dak?

dampdichte-pir-isolatie

PIR isolatie

Dampdichte PIR isolatie?

EPDM leggen in een dakgoot

EPDM installeren in uw zinken dakgoot kan op diverse manieren gedaan worden, bijvoorbeeld in gevallen waarin de soldeernaden bijna volledig losgekomen zijn of als er flinke scheuren aanwezig zijn. In dergelijke situaties is het vaak noodzakelijk om de dakgoot volledig te repareren. Als de schade minder ernstig is, is een gedeeltelijke renovatie ook een mogelijke oplossing.

Bij een gedeeltelijke reparatie dienen de stroken alleen op de beschadigde plekken aan elkaar te worden bevestigd. Deze manier brengt echter het risico met zich mee dat andere delen van het zink na verloop van tijd ook problemen kunnen vertonen. Het volledig bekleden van de dakgoot met EPDM is daarom altijd de beste keuze voor een duurzame oplossing op de lange termijn.

Zelf een dakgoot lekkage repareren?

Het zelf herstellen van lekkages in uw dakgoot is uiterst eenvoudig met behulp van EPDM. Met onze EPDM-stroken kunt u deze klus snel en zelfstandig uitvoeren. Gebruik voor het zelf repareren van uw dakgootlekkage met EPDM-stroken een kwalitatieve EPDM contactlijm. Breng deze lijm dubbelzijdig aan op zowel de dakgoot als de EPDM-strook. Ten slotte voltooit u het proces door de naden te behandelen met onze EPDM sealant kit.

EPDM lijmen op zink?

Voordat u aan de reparatie van uw zinken dakgoot begint, dient u deze grondig te reinigen en scherpe delen te verwijderen. Daarna is het tijd om de EPDM contactlijm aan te brengen op zowel het zink als de EPDM strook.

Voor een optimale hechting van de stroken, maakt u gebruik van een hoogwaardige contactlijm. Breng bij voorkeur deze lijm tweezijdig aan op zowel de dakgoot als de stroken. Tot slot voltooit u het proces door de naden zorgvuldig af te werken met onze speciale Sealant kit.

Voordelige PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

 

Alles voor uw dak klus koopt u bij Pirisolatie XL!

Bent u van plan zelf een plat dak te leggen? Wilt u de hierboven verstrekte informatie liever visueel bekijken? Bekijk dan onze praktische montagevideo’s. Daarnaast ontvangt u bij uw bestelling een gedrukte handleiding. Als u vragen heeft, staat onze klantenservice altijd voor u klaar. Onze deskundigen helpen u graag verder!