• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
  • Veilig betalen en snel verzonden

EPDM op het dak van uw bedrijfspand?

Overweegt u een nieuw dak voor uw bedrijfspand of staat u op het punt een nieuw pand te laten bouwen en bent u nog niet zeker over de dakbedekking? Overweeg dan eens EPDM. Geschikt voor zowel grote als kleine oppervlakten, is EPDM een duurzame en kostenefficiënte keuze. Wilt u meer informatie? Lees alles hierover in dit artikel.

EPDM voor zowel renovatie als nieuwbouw.

Overweegt u een nieuw dak voor uw bedrijfspand of loods met een plat dak? Dan is EPDM een uitstekende keuze, zoals eerder vermeld. Doordat EPDM meestal direct over de bestaande dakbedekking kan worden geplaatst, bespaart u tijd en kosten. Dit maakt EPDM dakbedekking een aantrekkelijk en beter alternatief voor bitumen dakbedekking. Bovendien biedt EPDM de zekerheid dat u tientallen jaren niet hoeft te denken aan renovatie, aangezien dit materiaal minstens 50 jaar meegaat.

Bij de bouw van een nieuw bedrijfspand of hal is het absoluut de moeite waard te investeren in een hoogwaardig dak! Vooral in combinatie met PIR isolatieplaten vormt dit een duurzame oplossing. Niet alleen gaat dit type dakbedekking minstens 50 jaar mee, maar met goede isolatie hoeft u ook minder te verwarmen, wat zorgt voor besparingen op uw energierekening. Bovendien biedt EPDM dakbedekking in combinatie met zonnepanelen een uitstekende en duurzame oplossing, waarmee u flink op kosten kunt besparen.

Grote oppervlakten ideaal voor EPDM

Zelfs voor grote bedrijfspanden is EPDM dakbedekking een geschikte keuze. Bij Pirisolatie XL kunt u EPDM dakbedekking bestellen met een breedte tot wel 9 meter en een lengte tot 30 meter. Hierdoor kunt u efficiënt grote oppervlakten van dakbedekking voorzien. Als u meerdere folierollen nodig heeft om een uitgestrekt dakoppervlak te bedekken, dient de overlap minimaal 15 cm te zijn.

De eerste 10 cm moeten aan beide zijden met contactlijm worden bevestigd door stevig aan te drukken. Voor de laatste 5 cm kan kit worden aangebracht, die met een aandrukrolroller wordt verspreid tussen de twee afdichtingen, om zo een waterdichte naad te garanderen. Dit is van belang omdat de lijm na enkele jaren mogelijk niet meer voldoende hecht.

Wat is PIR van PIR Isolatiexl

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat te zagen of snijden
  • Geschikt i.c.m. EPDM
  • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
isoleren-koud-warm-omgekeerd-dak

PIR isolatie

Een warm, koud of omgekeerd dak isoleren?

Kan_PIR_tegen_vocht

PIR isolatie

Is PIR isolatie waterbestendig?

Groendak of grind als ballast met EPDM dakbedekking

Indien u het nieuwe dak wilt bedekken met grind, is EPDM een uitstekende ondergrond. Het voordeel van grind op het dak is dat het voldoende is om alleen de randen tweezijdig te lijmen, aangezien het grind ervoor zorgt dat de dakbedekking op zijn plek blijft.

Helemaal in lijn met hedendaagse trends zijn groene of sedumdaken. Dankzij de wortelwerende eigenschappen van EPDM is dit materiaal uitstekend geschikt als ondergrond. Met een solide dakconstructie is EPDM beloopbaar, waardoor het eenvoudig is om planten of gras op het dak aan te brengen en te onderhouden.

Voordelige PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

 

Alles voor uw dak klus koopt u bij Pirisolatie XL!

Bent u van plan zelf een plat dak te leggen? Wilt u de hierboven verstrekte informatie liever visueel bekijken? Bekijk dan onze praktische montagevideo’s. Daarnaast ontvangt u bij uw bestelling een gedrukte handleiding. Als u vragen heeft, staat onze klantenservice altijd voor u klaar. Onze deskundigen helpen u graag verder!