• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
  • Veilig betalen en snel verzonden

Wat heb ik nodig voor mijn klus?

Wanneer u overweegt uw dak te bekleden met EPDM en te combineren met PIR isolatie, bieden wij hoogwaardige EPDM en PIR producten aan. Dit omvat niet alleen EPDM en PIR-isolatie van topkwaliteit, maar ook een assortiment aan EPDM hemelwaterafvoeren en daktrimmen. Maar welk gereedschap heeft u eigenlijk nodig voor het leggen van EPDM dakbedekking en plaatsen van PIR dakisolatie? Wij vertellen u hier meer over, zodat u niet halverwege uw project nog naar de bouwmarkt hoeft te rennen!

Waarom EPDM dakbedekking op uw dak?

EPDM dakbedekking laat zich relatief eenvoudig zelf aanbrengen. Het gebruik van een brander of het hanteren van losse rollen dakbedekking is namelijk niet nodig. Deze folie staat garant voor waterdichtheid en is bijzonder geschikt voor platte en licht hellende daken. Bovendien is het bestand tegen extreme weersomstandigheden en heeft het een levensduur van minstens 50 jaar. Een EPDM-dak is tevens bestand tegen worteldoorgroei, waardoor het ideaal is voor groendaken. Om te bepalen welke gereedschappen nodig zijn, zetten we kort de stappen op een rij die komen kijken bij het leggen van EPDM-folie.

Wat is PIR van PIR Isolatiexl

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat te zagen of snijden
  • Geschikt i.c.m. EPDM
  • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
epdm-dakbedekking-en-uv-straling

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking en UV straling

PIR isolatie

Is PIR isolatie brandveilig?

Leggen en verlijmen van EPDM

Rol het EPDM uit over het dakoppervlak en ontvouw de folie volledig. Laat deze minstens een half uur rusten, zodat eventuele vouwen in de folie kunnen verdwijnen. Vouw vervolgens de helft van de dakbedekking terug, zodat de zijde die gelijmd wordt naar boven is gericht. Breng EPDM-bodemlijm aan op het middengedeelte van het dak en verdeel deze gelijkmatig. Meet ongeveer 15 centimeter vanaf alle zijden van het dak; binnen dit bereik wordt nog geen lijm aangebracht. Plaats het teruggevouwen deel van de EPDM-folie voorzichtig op het gelijmde oppervlak en strijk elk deel zorgvuldig glad met uw handen, zodat de folie stevig op het dak wordt bevestigd.

Vouw de EPDM-folie naar boven toe bij de 15 centimeter vanaf de dakopstanden, die later worden vastgelijmd. Herhaal deze methode voor het andere deel van het dak. Indien het dak geen rechthoekige vorm heeft, maar bijvoorbeeld een L-vorm, voert u deze stap ook uit voor de overige delen van het dak.

Voor het verlijmen van EPDM op de randen van het dak en de dakopstand maakt u gebruik van contactlijm. Breng deze lijm aan op het dak, de dakopstand en de EPDM-folie, en vouw vervolgens de folie over de rand. Gebruik een aandrukroller om het EPDM stevig aan te drukken.

Gereedschap voor uw klus

Nu u hebt gelezen hoe EPDM op het dak moet worden verlijmd, zullen we u verder helpen met welk gereedschap de klus nog gemakkelijker maakt. Laten we eerst de ‘standaard’ materialen benoemen die u nodig heeft bij het leggen van EPDM:

Om deze materialen gemakkelijk te verwerken, kunnen we u de volgende gereedschappen aanraden:

  • EPDM aandrukroller: strak de folie op het dak drukken
  • EPDM schaar: eventuele overlappen wegknippen
  • Rolmaat
  • Kitspuit t.b.v. EPDM kit

Voordelige PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

Alles voor uw dakproject bij Pirisolatie XL! 

Met de materialen van Pirisolatie XL bent u verzekerd van een succesvolle installatie van EPDM-folie op uw dak. Onze producten staan bekend om hun uitstekende kwaliteit, waardoor u voor meer dan 50 jaar een waterdicht dak heeft. Door de genoemde gereedschappen direct mee te bestellen of wellicht al in huis te hebben, kunt u de klus snel klaren. Heeft u nog advies nodig over het leggen van EPDM of wilt u meer informatie over het materiaal? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.