• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
  • Veilig betalen en snel verzonden

Totaalrenovatie met PIR Isolatie en EPDM

De bebouwing in Nederland neemt nog steeds toe, dit resulteert in een groeiende schaarste en stijgende kosten van de bouwgrond. De praktijk wijst uit dat het renoveren van bestaande huizen in plaats van het bouwen van nieuwe huizen steeds gebruikelijker wordt. In dit artikel geven wij u inzicht in enkele cruciale overwegingen die van belang (kunnen) zijn bij een volledige renovatie. Tevens belichten we onze mogelijke rol in dit proces.

Een totaalrenovatie van uw woning

Een complete renovatie omvat het vervangen en vernieuwen van alle essentiële componenten van een gebouw of woning, inclusief het fundament ervan. Dit omvat bijvoorbeeld het vernieuwen van alle leidingen en het installeren van nieuwe verwarmingssystemen zoals een CV-ketel, boiler, of de momenteel populaire optie: een warmtepomp. Eveneens zien we vaak de vervanging van isolatieglas in ramen, nieuwe deuren en vloeren bij een complete renovatie. Tegenwoordig kiest men vaak voor een totaalrenovatie bij het verduurzamen van een huis. Dit is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor uw eigen financiële situatie.

Bij een algehele renovatie is het absoluut noodzakelijk om het dak niet over het hoofd te zien. Vooral bij oudere gebouwen vereist het dak vaak vervanging, aangezien het regelmatig wordt blootgesteld aan diverse weersomstandigheden. Vaak wordt er nog gebruik gemaakt van verouderde dakbedekkingsmaterialen, terwijl een moderner en milieuvriendelijker alternatief zoals EPDM mogelijk veel voordeliger is.

Wat is PIR van PIR Isolatiexl

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat te zagen of snijden
  • Geschikt i.c.m. EPDM
  • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
pir-isolatiexl-man
pir-of-eps

Soorten isolatie

PIR isolatie of EPS?

waarom-pir-isolatie

PIR isolatie

Waarom PIR isolatie?

Het plannen van een totaalrenovatie

Een complete renovatie beslaat vaak uit meerdere maanden vanwege de grote omvang van het project. Het is daarom raadzaam om de hulp van een architect in te schakelen. Een architect heeft doorgaans een goed inzicht in alle aspecten waar u rekening mee moet houden en kan indien nodig zelfs de benodigde bouwvergunning voor u aanvragen. Zodra dit administratieve proces is afgerond en alle bouwplannen en vergunningen in orde zijn, kunt u op zoek gaan naar een aannemer die de uitvoering van het project op zich zal nemen. Indien u zelf handig bent, kunt u tevens aangeven dat u bereid bent om actief deel te nemen aan de werkzaamheden. Dit kan aanzienlijk bijdragen aan het verlagen van de totale kosten.

Waneer is een totaalrenovatie nodig?

Zoals eerder vermeld, vormt de renovatie van het dak een vitaal aspect van een algehele renovatie. De conditie van structurele elementen zoals de dakconstructie, dakisolatie en dakbedekking is van essentieel belang om een aangename leefomgeving te waarborgen. Een verouderde dakconstructie kan immers veiligheidsrisico’s met zich meebrengen, ontoereikende isolatie kan het wooncomfort aantasten en leiden tot hogere kosten, en beschadigde dakbedekking kan lekkages veroorzaken.

Indien uw woning een plat of licht hellend dak heeft, vormt EPDM dakrubber de optimale keuze. Na een volledige renovatie is het van belang dat uw huis gedurende vele jaren in goede staat blijft, en dit geldt eveneens voor het nieuwe dak. EPDM dakbedekking blinkt uit met een levensduur die kan oplopen tot maar liefst vijftig jaar, waardoor het als de meest geschikte dakbedekking wordt beschouwd.

Voordelige PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

PIR Isolatiexl voor elke dakrenovatie!

U hebt kunnen al lezen hoe cruciaal planning is bij een algehele renovatie. Op het moment dat het dak aan de beurt is, is het uiteraard wenselijk om de benodigde materialen direct te kunnen verkrijgen. Evenzo is het aangenaam om alles voor uw nieuwe dak bij één en dezelfde leverancier te kunnen aanschaffen, zodat u meteen aan de slag kunt wanneer u dat wenst. Hier komt PIR Isolatiexl in beeld. Bij ons kunt u terecht voor het renoveren van uw dak, waarbij u onder andere kunt denken aan:

Bestel alles direct bij de dakspecialist PIR Isolatiexl, en wij weten zeker dat de klus zal slagen. Heeft u nog advies of tips nodig, aarzel dan niet om contact op te nemen, of raadpleeg onze handleidingen over het leggen van EPDM rubber.