• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
  • Veilig betalen en snel verzonden

Is PIR isolatie brandveilig?

Bij de voordelen van PIR isolatieplaten wordt vaak brandveiligheid genoemd. Maar hoe brandveilig of brandvertragend is PIR nu eigenlijk? In dit artikel gaan we er dieper op in.

Bij het isoleren van een huis, bedrijfspand of andere ruimte is natuurlijk de isolatiewaarde, vaak i.c.m. de kosten, het belangrijkste. Toch is het ook niet gek om eens na te denken of het isolatiemateriaal dat u wilt gaan gebruiken brandvertragend of juist brand versnellend is. Sommige soorten isolatiemateriaal zijn namelijk super brandbaar, waardoor bij een eventuele brand het vuur alleen maar meer gevoed zal worden. De PIR isolatieplaten van PirisolatieXL kunnen vanwege de samenstelling van dit materiaal als brandveilig bestempeld worden.

Kunnen PIR isolatieplaten branden?

PIR isolatieplaten vallen in brandklasse B, wat inhoud dat het niet direct in vlammen opgaat als het wordt blootgesteld aan vuur. PIR is als moeilijk brandbaar materiaal aangemerkt en levert dan ook een minimale bijdrage aan een brand. De indeling in brandklasse B heeft bij PIR betrekking op de brandbaarheid van het materiaal dat onderdeel is van een gebouwde omgeving. Er is in Nederland en zelfs in heel Europa een algemene brandklassering van toepassing (EN13501-1) die van A tot en met F loopt. De hoogste klassering is brandklasse A en dat betekent dat het materiaal als bijna onbrandbaar is aangemerkt. PIR valt dus in brandklasse B.

Naast testen op brandveiligheid worden er ook testen gedaan op het gebied van rookontwikkeling. Bij PIR isolatie is naar voren gekomen dat er bij ontbranding van het materiaal sprake is van slechts een zeer beperkte rookontwikkeling. Het materiaal gaat ook niet smelten of druppelen, maar verkoolt simpelweg helemaal als het toch tot ontbranding komt.

Wat is PIR van PIR Isolatiexl

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat te zagen of snijden
  • Geschikt i.c.m. EPDM
  • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
pir-isolatiexl-man
pir-of-glaswol

PIR of glaswol

PIR of glaswol als dakisolatie?

pir-of-eps

Soorten isolatie

PIR isolatie of EPS kiezen?

Brandveiligheid PIR vs andere isolatiematerialen

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten isolatiemateriaal die we niet allemaal kunnen behandelen. Als we PIR vergelijken met EPS dan is de brandveiligheid van PIR hoger, want EPS isolatieplaten zijn onderverdeeld in brandklasse C. Vergelijken we PIR met steenwol of glaswol, dan zijn die laatste 2 gunstiger qua brandveiligheid. Deze zijn namelijk ingedeeld in brandklasse A1. Daarentegen is het rendement van PIR isolatie weer hoger.

Isoleren? Begin met uw dak!

Veel warmte verlaat uw woning of gebouw via het dak, dit kan als snel zo’n 35% zijn en daarom is het een uitstekend idee om te gaan isoleren. U begint dan ook vanaf dag één verschil te merken terwijl het maar een eenmalige kleine betreft. U kan hiervoor ook nog vaak subsidie aanvragen, kijk hiervoor op https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/energiesubsidies-en-leningen/subsidie- voor-isolatie/. Daarnaast heeft u maar weinig platen nodig om een groot oppervlak te isoleren, dankzij de hoge kwaliteit van de platen zijn de platen zeer dun vergeleken met andere opties en daarmee bent u ook nog eens sneller klaar met de klus.

Wilt u isolatie kopen met een hoog rendement dat ook nog eens brandveilig is, dan maakt u met PIR isolatieplaten een uitstekende keuze.

Voordelige PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

Bestel bij PIR-isolatieXL!

Door ons grote en ruime assortiment is er altijd een passende oplossing voor u te vinden, zo verkopen wij enkel A-kwaliteit PIR voor meerdere toepassingen: spouwmuur-, dak-, gevel- en vloerisolatie. Ook kunt u bij ons terecht voor vele diktes, wij verkopen namelijk 20mm, 30mm, 40mm, 50mm, 60mm, 80mm, 100mm en 120mm dikke isolatieplaten zodat er altijd genoeg keuze voor u is en u niet verder meer hoeft te kijken. Daarnaast hebben wij in ons assortiment nog voldoende bijbehorende producten zoals dampremmende folie, isolatielijm, bevestigingsmaterialen en gereedschap.

Bij PIR-isolatie doen we ons uiterste best om u te kunnen voorzien van de best mogelijke service, daarom ontvangt u uw bestelling al de volgende werkdag wanneer u voor 15:00 besteld*. Ook betaalt u geen verzendkosten bij bestellingen vanaf €500,- en kunt u bij ons altijd terecht voor vragen of advies, onze isolatie experts staan 5 dagen per week, van half 9 tot 5 voor u klaar! U kunt op onze site uiteraard ook terecht voor allerlei informatie over PIR-isolatie en de bijbehorende producten.

*Vertragingen bij de transporteur uitgezonderd.