• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
  • Veilig betalen en snel verzonden

Zoldervloer isoleren met PIR

De zoldervloer isoleren is altijd een goed idee. Warmte verlaat de woning altijd via het dak, dus een goed geïsoleerde zoldervloer zal de warmte in huis behouden. In dit artikel leest u waarom PIR isolatie in dit geval de beste keuze is.

Waarom PIR platen gebruiken bij de zoldervloer?

Om de temperatuur in huis aangenaam te houden, is het belangrijk om uw huis goed geïsoleerd te hebben. Verreweg de meeste warmte gaat verloren via het dak, dus dit is de belangrijkste plek om dit aan te pakken. Maar als u hier niet goed bij kunt, is de zoldervloer isoleren een prima alternatief. De zoldervloer isoleren doe je met PIR platen het gemakkelijkst. Ze zijn groot, namelijk 1200 x 600mm, waardoor grote oppervlaktes makkelijk aan te pakken zijn. Ook zijn de PIR isolatieplaten voor de zoldervloer gemakkelijk op maat te maken. Een ander belangrijk aspect is dat de PIR platen beloopbaar zijn. Een zoldervloer wordt vaak gewoon nog gebruikt, dus moet u een stevig isolatiemateriaal hebben. PIR isolatieplaten zijn hiervoor dan ook ideaal!

Belangrijk om in het oog te houden is dat de zolderverdieping afsluitbaar is met een deur of luik. Als dit niet zo is, kan er alsnog veel warmte verloren gaan.

Wat is PIR van PIR Isolatiexl

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat te zagen of snijden
  • Geschikt i.c.m. EPDM
  • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
pir-isolatiexl-man
PIR-combineren-met-EPDM

PIR en EPDM

PIR isolatie combineren met EPDM dakbedekking?

pir-combineren-met-zonnepanelen

PIR en zonnepanelen

PIR isolatie combineren met zonnepanelen?

Houten zoldervloer isoleren met PIR

In oudere huizen is de zoldervloer vaak van hout. Vaak zit hieronder een ruimte, waar u de PIR platen tussen kunt plaatsen. Dit gaat vaak best lastig. U kunt voorzichtig de houten vloer (gedeeltelijk) los halen, en hier de PIR platen onder aanbrengen. De ruimtes waar u niet bij kunt plus de naden en kieren vult u op met PUR schuim. Na het plaatsen van de PIR platen kunt u de houten vloer weer vastmaken.

De dikte van de PIR isolatieplaten kunt u bij PirisolatieXL zelf kiezen. Gemiddeld is de op te vullen ruimte tussen de 15 en 23 centimeter, dus zelfs de PIR platen met de grootste dikte en het hoogste rendement passen hier tussen. Het is verstandig om voordat u begint dampremmende folie aan te brengen onder de isolatieplaten, dus naar het warme gedeelte van het huis toe. Dit zorgt ervoor dat er geen vocht is het isolatiemateriaal kan komen.

Betonnen zoldervloer isoleren met PIR

Een betonnen vloer isoleren met PIR platen is over het algemeen makkelijker dan het isoleren van een houten vloer. Hier kunt u niet onder de betonlaag komen, dus de platen worden op de huidige vloer bevestigd. Zorg ervoor dat de betonnen vloer vrij is van vloerbedekking in wat voor vorm dan ook en plaats de dampremmende folie. Nu kunt u de PIR platen gaan vastlijmen op de vloer, naden en kieren werkt u weg met PUR schuim. Vervolgens kunt u de vloerbedekking weer terug plaatsen.

Bij het isoleren van een betonnen zoldervloer is het beloopbaar zijn van het materiaal een belangrijk punt, omdat u, anders dan bij een houten vloer, direct op het isolatiemateriaal loopt. Bij PIR platen is dit gelukkig geen enkel probleem.

Voordelige PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

Plafondisolatie in plaats van vloerisolatie

Kunt u niet goed bij de zoldervloer komen omdat deze bijvoorbeeld helemaal vol staat, of heeft u een houten zoldervloer waarbij het plaatsen van PIR isolatieplaten lastig gaat, dan kunt u er ook voor kiezen om het plafond van de onderliggende verdieping te isoleren. Ook weer vanwege de grootte van de PIR platen is dit vrij gemakkelijk te doen. U kunt de PIR platen tegen het huidige plafond lijmen, maar ook schroeven. Zo weet u zeker dat de PIR platen goed vast zitten.

Belangrijk is wel dat u zich realiseert dat u hierna het plafond weer mooi af moet werken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een verlaagd plafond, zodat de PIR platen uit het zich zijn.

Moet ik mijn dak ook isoleren na plaatsen zoldervloer isolatie?

De zoldervloer isoleren is een uitstekend begin als u er voor wilt zorgen dat er minder warmte uw huis verlaat. Maar als u nog meer wilt besparen op uw energierekening, dan is het natuurlijk altijd beter als u ook uw dak gaat isoleren, en daarnaast ook de (spouw)muur en de eventuele kelder of kruipruimte. Gelukkig voorziet PIR in al deze toepassingen. De PIR platen hebben met geringe diktes al een goed rendement en dat is dan ook de voornaamste reden dat wij altijd kiezen voor PIR in plaats van andere isolatie materialen.

Wilt u meer informatie over het toepassen van PIR dan zitten wij voor u klaar om u van advies te voorzien. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.