• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
  • Veilig betalen en snel verzonden

Waarom PIR isolatie online kopen?

Wanneer u op zoek bent naar de meest efficiënte isolatie, zijn PIR isolatieplaten de beste keuze. Deze platen zijn eenvoudig te installeren en bieden uitstekende isolatiewaardes. Maar hoe kunt u deze PIR platen gemakkelijk aanschaffen? Heel eenvoudig, bestel ze online bij Pirisolatiexl!

Na-isolatie van een schuin dak met PIR

Als u overweegt om een schuin dak achteraf te isoleren, bieden PIR-platen een zeer goede oplossing, vooral als u de isolatie van binnenuit wilt aanbrengen. Deze methode is doorgaans gemakkelijker en goedkoper dan externe isolatie, waarbij rekening gehouden moet worden met verschillende factoren, zoals het type dakbedekking. Een grotere isolatiedikte leidt tot een betere isolatiewaarde. Vergeet niet om een folie mee te bestellen, zodat u uw isolatiemateriaal kunt beschermen tegen vocht.

Wat is PIR van PIR Isolatiexl

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat te zagen of snijden
  • Geschikt i.c.m. EPDM
  • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00

PIR isolatie

Maximale isolatie efficiëntie met PIR

Kan_PIR_tegen_vocht

PIR isolatie

Is PIR isolatie waterbestendig?

PIR platen direct tegen dakbeschot plaatsen

Bij isolatie van binnenuit kunt u de PIR isolatieplaten eenvoudig tegen de binnenkant van het dakbeschot aanbrengen. U heeft de optie om ze te bevestigen met schroeven of te verlijmen, en omdat de platen eenvoudig op maat te snijden zijn, kunt u de klus snel afronden!

Isolatie plat dak met PIR platen


Bij de isolatie van een plat dak zijn PIR dakisolatieplaten eveneens de meest geschikte keuze. Net zoals bij een schuin dak, heeft u de optie om de platen aan de binnenkant te plaatsen. Echter, bij een plat dak is het ook een stuk eenvoudiger om de isolatie van buitenaf te plaatsen. Uiteraard dient u hier ook aandacht te besteden aan het type dakbedekking, maar normaal gesproken heeft u hier meer toegankelijkheid.

Dit is tevens een uitstekend moment om de huidige dakbedekking te beoordelen. Uit ervaring weten wij dat EPDM dakbedekking uitstekend te combineren is met PIR. Zorg er dus voor dat dit in orde is voordat u aan de isolatieklus begint. Het zou zonde zijn als u na enkele jaren met lekkage of andere problemen wordt geconfronteerd en opnieuw aan de slag moet. Overweeg daarom direct om de oude dakbedekking te vernieuwen.

Voordelige PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

Bevestigen van PIR platen

Er zijn diverse bevestigingsopties beschikbaar voor PIR-platen, waaronder lijmen, schroeven en lijmschuim. De meest geschikte optie hangt af van de specifieke toepassing. Bij het aanbrengen van PIR-platen op een schuin dak of tegen een muur wordt aanbevolen om schroeven te gebruiken in combinatie met ventilatielatten. Als u de PIR-platen direct op het dakbeschot of een betonnen oppervlak plaatst, is lijmen een geschikte keuze.

Dakisolatie met hoog rendement

Bij Pirisolatiexl kunt u alles vinden wat u nodig heeft om uw isolatieproject succesvol af te ronden. Naast de isolatieplaten bieden wij de juiste schroeven en drukverdeelplaatjes om de PIR-platen te bevestigen. U kunt zelfs kiezen voor handige combinatiepakketten. Als u de voorkeur geeft aan het verlijmen van de platen, kunt u direct de geschikte lijm bij ons bestellen. Als u een complete dakrenovatie uitvoert, kunt u ook bij ons terecht voor op maat gemaakte EPDM, daktrimmen en EPDM hemelwaterafvoer. U kunt vertrouwen op onze concurrerende prijzen, en bovendien wordt alles keurig bij u thuis afgeleverd!