• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
  • Veilig betalen en snel verzonden

Vloer isoleren met PIR isolatie

Als je op zoek bent naar manieren om je huis beter te isoleren, is het isoleren van je vloeren een goede plek om te beginnen. Een van de meest effectieve manieren om je vloeren te isoleren is met PIR-isolatieplaten. In dit artikel bespreken we wat PIR-isolatie is, hoe het werkt en waarom het een goede keuze is voor vloerisolatie.

Wat is PIR-isolatie?

PIR staat voor Polyisocyanuraatschuim. Het is een soort kunststofschuim dat wordt gebruikt voor isolatiedoeleinden. Onze isolatieplaten worden gemaakt door een mengsel van polyol en isocyanaat te combineren en vervolgens te laten uitharden. Dit resulteert in een stevig en duurzaam materiaal dat ideaal is voor isolatie.

Een van de belangrijkste voordelen van deze isolatie is de hoge RD-waarde. De RD-waarde geeft aan hoe goed een materiaal isoleert. Hoe hoger de RD-waarde, hoe beter het materiaal isoleert. PIR-isolatie heeft een RD-waarde van 4,5 tot 6,5 per centimeter dikte, wat het zeer geschikt maakt voor vloerisolatie.

Wat is PIR van PIR Isolatiexl

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat te zagen of snijden
  • Geschikt i.c.m. EPDM
  • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
pir-isolatiexl-man
gevel-isoleren-met-pir

Gevelisolatie

Gevel isoleren met PIR isolatie?

zolder-vloer-isoleren

Zolderisolatie

Zolder isoleren met PIR isolatie?

PIR-isolatieplaten voor vloerisolatie

PIR-isolatieplaten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Ook is het mogelijk om de platen op maat te snijden en ze daarmee op de juiste manier te plaatsen om de vloer goed te isoleren. De platen zijn ook drukvast, wat betekent dat ze bestand zijn tegen gewicht en druk. Dit is handig bij de installatie, omdat u er gewoon op kunt lopen. Dit maakt PIR-isolatie een goede keuze voor vloerisolatie, omdat de platen niet zullen doorbuigen onder het gewicht van meubels of mensen.

Dampdicht

Een ander belangrijk voordeel van PIR-isolatie is dat het dampdicht is. Dit betekent dat het vocht van onder de vloer niet in de isolatie kan doordringen. Vocht kan ervoor zorgen dat het isolatiemateriaal minder goed isoleert, dus het is belangrijk dat de isolatieplaten dampdicht zijn om ervoor te zorgen dat de isolatiewaarde behouden blijft.

Conclusie

PIR-isolatie is een uitstekende keuze voor vloerisolatie vanwege de hoge RD-waarde, de drukvastheid en de dampdichtheid. Als je je vloeren wilt isoleren, overweeg dan om PIR isolatieplaten te gebruiken. Ze zijn duurzaam, effectief en gemakkelijk te installeren. Bovendien bespaart goede isolatie op de lange termijn op stookkosten en verhoogt het de waarde van je huis.

Voordelige PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

Kwaliteit koopt u bij PIRisolatiexl!

Bij pirisolatiexl kunt u enkel terecht voor A-kwaliteit, in ons assortiment hebben wij dan ook geen B-keuze. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van PIR, kunnen onze experts u altijd voorzien van het beste advies. Schroom daarom niet om contact met ons op te nemen, we helpen u graag! Wij doen ons best om uw bestelling z.s.m. te leveren, wanneer u op een werkdag besteld ontvangt u de bestelling al de volgende werkdag geleverd!