• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
  • Veilig betalen en snel verzonden

PIR isolatie of EPS kiezen?

Pir isolatie en EPS-isolatie zijn beide populaire materialen voor het isoleren van gebouwen en woningen. Beide materialen hebben hun eigen voor- en nadelen, maar er zijn bepaalde redenen waarom PIR-isolatie de voorkeur verdient boven EPS. Hieronder bespreken we deze redenen.

De voordelen van PIR-isolatie t.o.v. EPS-isolatie

PIR-isolatie heeft een betere vuurbestendigheid dan EPS.

Dit komt doordat PIR-isolatie een gesloten celstructuur heeft die uitstekend is bestand tegen vuur. Bij blootstelling aan vuur blijft de isolatie intact en wordt de brand verspreiding beperkt. EPS daarentegen is brandbaarder en zal snel smelten bij blootstelling aan vuur, waardoor er gevaarlijke stoffen vrijkomen die kunnen bijdragen aan de verspreiding van het vuur.

Betere thermische prestaties.

PIR-isolatie heeft beter thermische prestaties dan EPS. Dit betekent dat PIR isolatie beter is in het vasthouden van de warmte in de winter en het buiten houden van de warmte in de zomer. Dit maakt het een uitstekende keuze voor het isoleren van gebouwen, vooral voor degenen die op zoek zijn naar energie-efficiëntie en kostenbesparing.

-Betere geluidsisolatie

Ook biedt deze isolatiesoort betere geluidsisolatie dan EPS. Dit komt doordat het een dichtere en stijvere structuur heeft, waardoor het beter is in het absorberen en reduceren van geluidstrillingen. Dit maakt het een uitstekende keuze voor het isoleren van geluidsgevoelige gebouwen, zoals woningen, kantoren en scholen.

-Langere levensduur

PIR heeft ook een langere levensduur dan EPS. Dit komt doordat PIR beter is bestand tegen schade door veroudering en vocht, waardoor het langer meegaat dan EPS.

-Milieuvriendelijker

Ook is dit isolatiemateriaal milieuvriendelijker dan EPS. Dit komt omdat het materiaal gemaakt is van herbruikbare grondstoffen en bovendien geen schadelijke stoffen bevat die schadelijk zijn voor het milieu.

Wat is PIR van PIR Isolatiexl

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat te zagen of snijden
  • Geschikt i.c.m. EPDM
  • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
pir-isolatiexl-man
PIR-combineren-met-EPDM

PIR en EPDM

PIR combineren met EPDM dakbedekking?

is-pir-van-pirisolatie-xl-duurzaam

PIR isolatie

Is de isolatie van PIRisolatiexl duurzaam?

Voordelen van PIR-isolatie

Doordat onze isolatieplaten erg groot zijn (120cm x 60cm) is de installatie een stuk gemakkelijker, op deze manier heeft u maar weinig platen nodig om toch een hoog rendement te halen. Deze platen hebben namelijk een erg hoge RD-waarde, terwijl ze erg dun blijven en dus zorgen voor weinig ruimteverlies. De installatie is daarnaast erg simpel en prima te doen voor de doe-het-zelver, hiermee bespaart u weer centjes die u anders kwijt bent aan een dure installateur of expert.

Voordelige PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

Koop bij de isolatie expert!

Wij streven naar hoge kwaliteit van onze producten en garanderen een uitstekende isolatiewaarde. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat uw investering in isolatie het geld waard is. Door onze grote voorraden en ruime assortiment kunnen wij snel en in grote hoeveelheden leveren, bij ons kunt u dan ook terecht voor alle bijproducten zoals bevestigingsmaterialen, lijmen, dampremmende folie en gereedschappen. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van PIR-isolatie kunnen onze experts u voorzien van alle benodigde informatie, schroom daarom niet om (vrijblijvend) contact met ons op te nemen!