• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
  • Veilig betalen en snel verzonden

PIR isolatie combineren met EPDM dakbedekking

Wilt u zowel uw dak isoleren als EPDM-dakbedekking aanbrengen? Dat kan! In deze blog vertellen wij u waarom deze combinatie zo’n goede oplossing is en hoe u dit het beste kunt uitvoeren.

Waarom PIR-isolatie?

De PIR-isolatieplaten van PIR Isolatiexl zijn dun maar hebben toch een hoge RD-waarde, waardoor u weinig woonruimte verliest en toch een goed rendement behaalt. Bovendien begint u vanaf dag 1 met het terugverdienen van uw investering doordat uw gas- en energiekosten vrijwel direct afnemen. PIR heeft bovendien een levensduur van 50 jaar, waardoor u er langdurig van kunt profiteren zonder dat u er veel naar hoeft om te kijken.

Wat is PIR van PIR Isolatiexl

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat te zagen of snijden
  • Geschikt i.c.m. EPDM
  • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
pir-isolatiexl-man
pir-bevestigen-op-plat-dak

PIR isolatie

PIR isolatie op een plat dak plaatsen?

gevel-isoleren-met-pir

PIR isolatie

Gevel isoleren met PIR isolatie?

Waarom EPDM-dakbedekking?

De Europese EPDM-dakbedekking van PIR Isolatiexl gaat gemiddeld 50 jaar mee, wat aanzienlijk langer is dan andere soorten dakbedekking die vaak maar 20 tot 30 jaar meegaan. Bovendien vereist EPDM veel minder onderhoud en is het gemakkelijk te leggen omdat het simpelweg op het dak kan worden gelijmd met onze speciaal geproduceerde EPDM-bodemlijm en EPDM-contactlijm. EPDM is bovendien bestand tegen vrijwel alle weersomstandigheden dankzij de flexibiliteit van het folie, waardoor het niet scheurt of beschadigt bij kou (-40°C) of warmte (+130°C).

Combineren van PIR isolatie en EPDM dakbedekking

Doordat de PIR-isolatie van PIR Isolatiexl een levensduur van 50 jaar heeft, is het ideaal te combineren met EPDM-dakbedekking. Het grootste deel van de warmte in een huis gaat namelijk verloren via het dak, waardoor een goede dakisolatie het meest merkbare verschil kan maken. Een bijkomend voordeel van PIR-isolatie is dat het drukvast is, waardoor het mogelijk is om erop te lopen en de installatie gemakkelijker wordt. Bovendien heeft de toplaag van PIR de eigenschap dat EPDM er eenvoudig op kan worden gelijmd met behulp van onze speciale EPDM-lijmen.

Voordelige PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

PIR Isolatiexl heeft alles wat u nodig heeft!

Bij PIR Isolatiexl vindt u vrijwel alles wat u nodig heeft voor deze klus. U kunt het EPDM eenvoudig op maat bestellen, zodat u niet zelf hoeft te knippen in het folie. Bovendien wordt uw bestelling binnen 2 werkdagen op de door u gekozen locatie afgeleverd, zodat u direct aan de slag kunt. Als u nog vragen heeft of advies nodig heeft, kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.