• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
  • Veilig betalen en snel verzonden

PIR isolatie tegen binnenmuur plaatsen

Wanneer je op zoek bent naar een goede manier om je binnenmuur te isoleren, kan PIR-isolatie een goede optie zijn. PIR-isolatieplaten bieden namelijk een hoge isolatiewaarde, zijn erg duurzaam en dampdicht. In dit blog bespreken we wat PIR-isolatie precies is, wat de voordelen zijn en waar je op moet letten bij het plaatsen van PIR isolatie tegen je binnenmuur.

Wat is PIR-isolatie?

PIR-isolatie is een vorm van harde isolatieplaten die gemaakt zijn van polyisocyanuraat. Deze platen hebben een hoge isolatiewaarde en zijn relatief dun, waardoor ze zeer geschikt zijn voor toepassing bij binnenmuren. PIR-isolatieplaten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en afmetingen, waardoor je ze makkelijk kunt aanpassen aan de afmetingen van je muur.

Wat is PIR van PIR Isolatiexl

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat te zagen of snijden
  • Geschikt i.c.m. EPDM
  • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
pir-isolatiexl-man
isolatie_pir_of_pur

Soorten isolatie

PIR of PUR isolatie?

vloer-isoleren-met-pir

PIR isolatie

Vloer isoleren met PIR?

Wat is de RD-waarde van PIR-isolatie?

De RD-waarde geeft aan hoe goed een materiaal isoleert. Hoe hoger de RD-waarde, hoe beter de isolatiewaarde. PIR-isolatie heeft een zeer hoge RD-waarde, afhankelijk van de dikte van de platen. Hierdoor is PIR-isolatie zeer geschikt voor toepassing bij binnenmuren, waarbij je zo min mogelijk ruimte wilt verliezen.

Is PIR-isolatie dampdicht?

Een ander voordeel van PIR-isolatie is dat het dampdicht is. Dit betekent dat vocht niet door de isolatieplaten heen kan trekken, waardoor er geen schimmelvorming kan ontstaan. Het is echter wel belangrijk om bij het plaatsen van PIR-isolatie rekening te houden met ventilatie. Een goede ventilatie zorgt ervoor dat eventueel vocht dat toch in de muur aanwezig is, kan verdampen en afgevoerd worden.

Is PIR-isolatie beloopbaar?

Onze PIR-isolatieplaten zijn beloopbaar. Dit betekent dat je erop kunt lopen zonder dat de platen beschadigd raken. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je de isolatie aanbrengt op een vloer of als je de zolder beloopbaar wilt maken. De installatie is al zeer gemakkelijk, dit is een klus die u gewoon zelf uit kunt voeren. Hierbij heeft u dan ook geen dure expert of installateur nodig.

Voordelige PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

PIR-isolatie koopt u bij de PIR-expert!

Bij pirisolatiexl kunt u terecht voor A-kwaliteit isolatie voor een zeer scherpe prijs, maar voor alle bijbehorende producten kunt u ook gewoon bij ons bestellen. Ook kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen, onze experts helpen u graag!