• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
  • Veilig betalen en snel verzonden

Dak isolatie pir of glaswol

Wanneer je bezig bent met het isoleren van je dak, zijn er veel verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Eén van de belangrijkste keuzes die je zult moeten maken is of je gaat voor dakisolatie van pir of glaswol. Beide materialen hebben zo hun eigen voor- en nadelen, en het is belangrijk om deze goed af te wegen voordat je een beslissing maakt.

Dakisolatie van pir isolatie

Pir staat voor polyisocyanuraat en is een kunststof isolatiemateriaal dat zeer geschikt is voor het isoleren van daken. Een groot voordeel van pir is dat het een zeer hoge isolatiewaarde heeft. Dit betekent dat het materiaal zeer goed isoleert en warmte goed vasthoudt. Hierdoor zal je energierekening dalen en zal het binnenklimaat van je woning aangenamer worden. Een ander voordeel van pir is dat het zeer brandveilig is. Het materiaal is namelijk moeilijk ontvlambaar en zal bij brand niet snel smelten of druppelen. Dit kan ervoor zorgen dat de schade bij brand beperkt blijft.

Wat is PIR van PIR Isolatiexl

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat te zagen of snijden
  • Geschikt i.c.m. EPDM
  • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
pir-isolatiexl-man
pir-of-eps

Soorten isolatie

PIR isolatie of EPS kiezen?

pir-isolatie-tegen-binnenmuur

PIR isolatie

PIR tegen binnenmuur plaatsen?

Dakisolatie van glaswol

Een andere optie voor het isoleren van je dak is glaswol. Dit materiaal is gemaakt van glasvezels en is zeer geschikt voor het isoleren van daken. Ook heeft glaswol het voordeel dat het een goede isolatiewaarde heeft en warmte goed vasthoudt. Hierdoor zal je energierekening dalen en zal het binnenklimaat van je woning aangenamer worden. Een nadeel van glaswol is dat het minder brandveilig is dan pir. Het materiaal is namelijk brandbaar en zal snel vlamvatten. Hierdoor kan er bij brand veel schade ontstaan.

De eigenschappen van PIR-isolatie

Naast de al eerder benoemde voordelen van pir isolatie, heeft het nog enkele andere mooie voordelen. Zo zijn onze platen erg dun en licht van gewicht, wat het gemakkelijk maakt om te verwerken en te installeren. Dit bespaart u veel tijd en kosten tijdens de installatie. Ook heeft het als eigenschap dat het waterafstotend is, dit betekent dat het geen water zal absorberen en vocht niet zal vasthouden. Hierdoor kan het materiaal goed worden gebruikt in vochtige omgevingen en kan het helpen vochtproblemen in gebouwen te voorkomen. Ook de duurzaamheid van PIR is erg hoog, zo heeft een levensduur van wel 50 jaar en is het goed bestand tegen veroudering en verval. Het materiaal kan dus lange tijd effectief blijven isoleren.

Voordelige PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

PIR-isolatie koopt u bij de expert!

Bij Pirisolatiexl hebben wij voor alles voor uw isolatieklus, voor alle toebehoren, installatiematerialen en gereedschappen kunt u bij ons terecht. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van pir kunnen onze experts u altijd voorzien van het beste advies, schroom daarom niet om contact met ons te nemen. Ook doen wij ons best om u te kunnen voorzien van de best mogelijke service, zo ontvangt u uw bestelling al binnen 2 werkdagen geleverd op een door u gekozen locatie!