• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
  • Veilig betalen en snel verzonden

Is PIR isolatie waterbestendig?

Dat PIR isolatieplaten een hoog rendement bieden bij het isoleren is inmiddels algemeen bekend. Maar is PIR isolatie ook waterbestendig? En hoe zit dat met regen? Wij gaan er dieper op in.

Kunnen PIR platen tegen vocht

Als u gaat isoleren, wilt u natuurlijk graag zeker weten welk isolatiemateriaal u kunt gaan gebruiken. Elk type isolatiemateriaal heeft zo zijn eigen sterke en zwakke punten, dus de juiste keuze maken is essentieel. Als u besloten heeft om PIR platen te gaan gebruiken, is het wel zo handig dat u weet of ze bestendig zijn tegen vocht. Want bijvoorbeeld bij het isoleren van een gevel of spouwmuur is het natuurlijk van belang dat de isolatie tegen vocht kan. En wat te denken van de badkamer?

We kunnen u geruststellen, PIR platen kunnen prima tegen vocht. Vanwege de gesloten cellenstructuur kan het materiaal namelijk geen vocht in zich opnemen. Het dringt niet door het materiaal heen en vocht blijft aan de oppervlakte van de plaat. Als u de juiste isolatieplaten kiest met speciale aluminium cachering, bent u aan beide kanten ervan verzekerd dat er geen vocht in de plaat kan komen. Deze cachering zorgt als het ware voor een dampdichte laag.

Wat is PIR van PIR Isolatiexl

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat te zagen of snijden
  • Geschikt i.c.m. EPDM
  • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
pir-isolatiexl-man
vloer-isoleren-met-pir

PIR isolatie

Vloer isoleren met PIR isolatie

dampdichte-pir-isolatie

PIR isolatie

Dampdichte PIR isolatie

Een bijkomend voordeel bij PIR isolatie is dat schimmels ook geen kans hebben. Het materiaal blijft van binnen goed droog en hierdoor blijft de isolerende werking lang behouden.

Kan PIR isolatie tegen regen?

Bij renovatie- of nieuwbouwprojecten kunnen wij ons zo voorstellen dat PIR platen wel eens een nachtje buiten staan en hierdoor worden blootgesteld aan de weersomstandigheden, bijvoorbeeld regen. Ook als u zelf een bestelling plaatst en u kunt niet direct aan de slag, kan het voorkomen dat er een pallet met isolatieplaten buiten blijft staan. Of dit kwaad kan, kunt u inmiddels zelf wel beantwoorden. PIR platen kunnen goed tegen vocht, dus ook regen is geen enkel probleem.

De vormvastheid van PIR isolatie is een goede eigenschap van dit isolatiemateriaal. Omdat het een sterke, geperste materiaalsoort is, is het drukvast en kunt u er gewoon op lopen. PIR platen krimpen niet, in tegenstelling tot sommige andere materialen. Weersomstandigheden hebben dus geen enkele vat op PIR. Of het nou warm of koud is, de PIR platen zijn er tegen bestand!

Voordelige PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

PIR isolatie kopen bij PIRisolatieXL

Online PIR isolatieplaten kopen bij PIRisolatieXL geeft vele voordelen. Omdat wij een grote voorraad hebben grijpt u bij ons nooit mis en hoeft u ook niet op uw bestelling te wachten. Omdat wij het op elke gewenste locatie bezorgen hoeft u zelf ook geen aanhanger of busje te huren om de platen op te halen. Wij verkopen uitsluitend A-kwaliteit PIR platen, zodat u zeker weet dat uw isolatieklus goed zal verlopen. Heeft u nog vragen over het materiaal of over uw bestelling, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.