• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
  • Veilig betalen en snel verzonden

Hoe wordt PIR gemaakt?

Isoleren en duurzaamheid zijn tegenwoordig erg belangrijk in de bouw en bij het renoveren van huizen. Daarom gaan we er dieper in op het productieproces van PIR en over de voor- of nadelen voor het milieu.

Wat is PIR isolatie?

PIR is een niet-gevaarlijke of milieuvervuilende stof. Het product in zijn oorspronkelijke vorm heeft een zeer lange levensduur, waardoor het in plaatvorm prima kan worden hergebruikt. Dit is toch wel belangrijk om te weten, zodat u weet dat als u kiest voor isoleren met PIR, u voor een milieuvriendelijke keuze gaat. PIR isolatie heeft een hoge isolatiewaarde, waardoor het materiaal steeds geliefder wordt. Het is schoon en gemakkelijk te verwerken en met een minimale dikte kunnen al goede resultaten behaald worden. Tegenwoordig wordt het gebruikt als dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en ook voor het isoleren van de kruipruimte.

Wat is PIR van PIR Isolatiexl

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat te zagen of snijden
  • Geschikt i.c.m. EPDM
  • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
pir-isolatiexl-man
pir-isolatie-voor-hout-skelet-bouw

PIR isolatie

PIR isolatie voor houtskeletbouw

welke-pir-isolatie-heb-ik-nodig

PIR isolatie

Welke PIR isolatie heb ik nodig?

Hoe wordt PIR gemaakt?

PIR is een hard soort schuim dat een verbeterde versie is van PUR. Het bestanddeel van PUR polyether-polyoldoor wordt hierbij vervangen door polyester-polyol. Dat zal een leek weinig zeggen maar het komt er op neer dat dit resulteert in een verbeterde druksterkte en een hogere stabiliteit, wat de isolatiewaarde weer ten goede komt. Dit harde schuim wordt tussen twee platen geperst, waardoor het zich automatisch vasthecht. Vervolgens wordt het even verhit zodat het geheel nog harder wordt, waarna het op maat wordt gesneden. Hierbij wordt natuurlijk rekening gehouden met de verschillende diktes waar tegenwoordig veel vraag naar is.

Hoe kan PIR worden toegepast?

Er is PIR isolatie voor verschillende toepassingen te verkrijgen, te weten:

Deze PIR platen zijn over het algemeen gemakkelijk te plaatsen, helemaal als het een groot, recht oppervlakte betreft. Dit is voornamelijk het geval bij muren en vloeren. Bij het isoleren van een dak kunt u wel voor uitdagingen komen te staan. Als u het dak van binnen uit gaat isoleren, kunt u bijvoorbeeld te maken krijgen met spanten waartussen de PIR platen geplaatst dienen te worden. Dit zal er voor zorgen dat u de platen soms op maat moet maken. Gelukkig kan dit vrij eenvoudig met een simpele handzaag. Komt u net een stukje PIR isolatie te kort, dan kunt u de naden en kieren opvullen met PUR schuim. De kracht van isoleren schuilt in het feit dat het gehele oppervlakte luchtdicht wordt gemaakt. Een klein kiertje kan de isolatiewaarde sterk verlagen. Het is dus van belang dat u deze kieren vakkundig wegwerkt.

Voordelige PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

Expert in PIR isolatie

Bij Pirisolatie XL kunt u terecht voor diverse soorten PIR isolatieplaten. Wat u ook bij ons kunt vinden is vakkennis, waarvan u ook kunt profiteren! Want heeft u nog vragen over dit materiaal of over hoe u PIR kunt verwerken, dan staan wij voor u klaar. U kunt eenvoudig contact met ons opnemen per mail of telefoon. Ook hebben wij alle voordelen van PIR al voor u op een rijtje gezet, en kunt u op onze website alles lezen over het rendement van PIR ten opzichte van andere isolatiematerialen.

U kunt uw bestelling binnen 3 werkdagen verwachten, bij u thuis of direct op de bouwplaats.