• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
  • Veilig betalen en snel verzonden

PIR isolatie bevestigen hoe doe je dat

PIR-isolatie is een populaire keuze voor het isoleren van huizen en gebouwen, omdat het zowel brandveilig als energie-efficiënt is. Het bevestigen van PIR-isolatie is een eenvoudige taak, maar het is belangrijk om de juiste methoden en materialen te gebruiken om de isolatie effectief te houden. Hier volgt een verslag van hoe PIR-isolatie het best bevestigd kan worden.

PIR-isolatie installeren

  • Maatregelen nemen

Het eerste wat u moet doen, is de juiste maatregelen nemen voor de ruimte waarin de isolatie bevestigd moet worden. Meet de afmetingen van de ruimte op en bepaal hoeveel isolatie u nodig hebt. Houd ook rekening met eventuele obstakels, zoals leidingen of bekabeling.

  • Voorbereiding

Voordat u begint met het bevestigen van de isolatie, is het belangrijk om de oppervlakte waarop de isolatie bevestigd zal worden te reinigen en te ontsmetten. Gebruik een schoonmaakmiddel en een doek om eventuele stof, vuil en olie te verwijderen.

  • Bevestiging

Vervolgens kunt u gaan beginnen met het bevestigen van de isolatie. Er zijn twee manieren om PIR isolatie vast te zetten, namelijk door het te lijmen of door vast te schroeven. Beide methoden hebben hun eigen voordelen en nadelen, deze zetten we hieronder voor u op een rijtje:

Lijmen:

Voordelen: Lijmen is een snelle en eenvoudige manier om PIR isolatie vast te zetten, vooral voor kleine oppervlakten. Het is ook een goede optie voor oppervlakten die niet geschikt zijn voor bevestiging met schroeven, zoals metalen of gladde oppervlakten.

Nadelen: Lijm kan op den duur loslaten, waardoor de isolatie niet meer op zijn plaats blijft. Dit is vooral een probleem bij hogere temperaturen of bij vervorming van de oppervlakte waarop de isolatie bevestigd is.

Vastschroeven:

Voordelen: Vastschroeven is een zeer betrouwbare manier om PIR isolatie vast te zetten, vooral voor grotere oppervlakken. De isolatie blijft op zijn plaats, zelfs bij vervorming of temperatuurveranderingen.

Nadelen: Het vastschroeven van PIR isolatie is een tijdrovende en meer ingrijpende methode dan lijmen. Bovendien is het noodzakelijk om de juiste bevestigingsmaterialen en gereedschappen te hebben om de isolatie op de juiste manier vast te zetten.

Wat is PIR van PIR Isolatiexl

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat te zagen of snijden
  • Geschikt i.c.m. EPDM
  • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
pir-isolatiexl-man
waarom-pir-isolatie

PIR isolatie

Waarom PIR isolatie?

Kan_PIR_tegen_vocht

PIR isolatie

Is PIR isolatie waterbestendig?

Waarom PIR-isolatie?

PIR-isolatie is een uitstekende thermische isolator, wat betekent dat het de warmte binnen het gebouw efficiënt vast houdt en onnodig warmteverlies voorkomt. Dit zorgt voor een comfortabeler binnenklimaat en een verminderd energieverbruik. Deze isolatie is ook licht en gemakkelijk te verwerken, wat het makkelijker maakt om het aan te brengen dan andere isolatiematerialen. Bovendien is het materiaal snijdbaar en kan het gemakkelijk worden gevormd, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen. Daarnaast is het materiaal zeer duurzaam en blijft gemiddeld wel zo`n 50 jaar zijn isolatie-eigenschappen behouden. Hierdoor is het een lange-termijn investering die op de lange termijn energie-efficiëntie en comfort in het gebouw verbetert.

Voordelige PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

PIR-isolatie koopt u bij de expert!

Bij pirisolatiexl kunt u enkel terecht voor topkwaliteit isolatiemateriaal, onze platen hebben daarom een zeer hoge RD-waarde en zijn toch dun. De platen hebben een oppervlakte van 0,72 m2, daarom hebt u maar weinig platen nodig bij het isoleren en heeft u de klus snel afgerond. U kunt de platen bestellen in meerdere diktes zodat er voor elke toepassing een geschikte oplossing is, daarnaast hebben wij alles in ons assortiment voor de installatie van de isolatie. Wanneer u vragen heeft kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice, onze PIR experts staan u graag te woord!