• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
  • Veilig betalen en snel verzonden

Heeft PIR een onder- en bovenkant?

Het isoleren van uw woning is een goede manier om de komende winterkou buiten de deur te houden en de warmte in de zomer tegen te gaan. In dit blog vertellen we over PIR isolatieplaten en hoe u deze kunt gebruiken.

De voordelen van PIR-isolatie

PIR-isolatie is een erg veelzijdig isolatiemateriaal en is toepasbaar voor vele situaties. Zo kunt u onze platen gebruiken bij het isoleren van uw vloer, spouwmuur, gevel of dak. Onze PIR platen hebben een erg hoge RD-waarde maar zijn toch erg licht. Ook zijn de platen erg dun en groot (120cm bij 60cm), zo kunt u de platen zelf gemakkelijk en snel verwerken. De platen zijn dus ook perfect te gebruiken op plekken waar weinig ruimte is. Daarnaast kunt u de platen zeer gemakkelijk zelf op maat maken naar uw eigen wens.

Wat is PIR van PIR Isolatiexl

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat te zagen of snijden
  • Geschikt i.c.m. EPDM
  • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
pir-isolatiexl-man
is-pir-van-pirisolatie-xl-duurzaam

PIR isolatie

Is onze PIR isolatie duurzaam?

pir-vloerisolatie-duurzaam-en-efficient

PIR isolatie

PIR als vloerisolatie?

Het plaatsen van PIR-isolatie

Bij het plaatsen van onze PIR-isolatieplaten maakt het niet uit welke kant u naar boven legt, de platen hebben namelijk geen boven- of onderkant. Het plaatsen van PIR-platen kan op verschillende manieren, zo u kunt er voor kiezen om de platen vast te schroeven of te verlijmen met isolatielijm. Wanneer u de platen gaat verlijmen, is het belangrijk dat u de randen en het midden van de platen goed voorziet van lijm, op deze manier hechten de platen het best. Zoals gezegd kunt u er ook voor kiezen om de platen vast te schroeven met behulp van onze bevestigingssets, deze sets bevatten 250 schroeven en drukverdeelplaten. Als laatste is het handig om gebruik te maken van aluminiumtape om gaten en kieren af te plakken, deze tape is te gebruiken bij zowel dak, vloer, kruipruimte en gevelisolatie.

Voordelige PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

PIR-isolatie van PIR-isolatieXL!

Bij PIR-isolatieXL kunt u uiteraard terecht voor PIR-platen, maar in ons assortiment vindt u alles wat u nodig heeft om de platen te plaatsen zoals gereedschap en bevestigingsmaterialen. Zo hoeft u niet verder te zoeken en heeft u alles onder één dak! Door grote voorraden kunnen we snel leveren, zo ontvangt u de bestelling wanneer u op een werkdag voor 15:00 uur besteld, al de volgende werkdag in huis. Ons team doet hun uiterste best om u te voorzien van de beste service, schroom daarom niet om contact op t nemen met onze klantenservice!