• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
  • Veilig betalen en snel verzonden

Een gevel isoleren met PIR isolatie

Het isoleren van een gevel is een essentiële stap bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van een gebouw. Een van de meest effectieve isolatiematerialen die tegenwoordig beschikbaar zijn, is PIR (polyisocyanuraatschuim). PIR-isolatie biedt uitstekende thermische prestaties, duurzaamheid en veelzijdigheid, waardoor het een populaire keuze is geworden voor gevelisolatie. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de voordelen en het installatieproces van het isoleren van een gevel met PIR.

Voordelen van PIR-isolatie

  • Uitstekende thermische prestaties: PIR-isolatie heeft een hoge thermische weerstand (RD-waarde), wat betekent dat het zeer effectief is in het verminderen van warmteoverdracht. Het minimaliseert warmteverlies tijdens de winter en vermindert de warmteopname tijdens de zomer, waardoor het binnenklimaat van het gebouw comfortabeler wordt en de energiekosten worden verlaagd.
  • Dunne isolatie: PIR-isolatie biedt een hoge thermische weerstand per dikte. Dit betekent dat je met een dunner isolatiemateriaal dezelfde isolerende eigenschappen kunt bereiken als bij dikkere materialen. Dit is vooral gunstig bij het isoleren van gevels, waar ruimte vaak beperkt is.
  • Uitstekende brandwerendheid: PIR-isolatie heeft van nature een hoge brandwerendheid. Het smelt niet bij blootstelling aan vuur en verspreidt geen vlammen. Dit maakt PIR-isolatie een veilige keuze voor gevelisolatie.
  • Vochtbestendigheid: PIR-isolatie heeft een gesloten celstructuur, waardoor het materiaal weinig tot geen vocht opneemt. Dit voorkomt de groei van schimmel en rot, en behoudt de isolerende eigenschappen op lange termijn.
  • Duurzaamheid: PIR-isolatie is een duurzaam materiaal met een lange levensduur van gemiddeld wel 50 jaar. Het is bestand tegen slijtage, vervorming en de meeste chemische stoffen. Dit betekent dat het isolatiesysteem zijn prestaties behoudt gedurende vele jaren, wat resulteert in langdurige energiebesparingen.

Wat is PIR van PIR Isolatiexl

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat te zagen of snijden
  • Geschikt i.c.m. EPDM
  • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
pir-isolatiexl-man
vloer-isoleren-met-pir

PIR isolatie

Vloer isoleren met PIR?

zolder-vloer-isoleren

PIR isolatie?

Zolder isoleren met PIR?

Installatieproces van PIR-gevelisolatie

  1. Voorbereiding: Voordat je begint met de installatie van PIR-isolatie, moet je de gevel zorgvuldig inspecteren op eventuele schade of vochtproblemen. Eventuele problemen moeten worden opgelost voordat de isolatie wordt aangebracht.
  2. Grondige reiniging: De gevel moet grondig worden gereinigd om ervoor te zorgen dat het isolatiemateriaal goed hecht. Op deze manier kan een optimale reiniging gegarandeerd worden.
  3. Bevestiging van het isolatiemateriaal: Nadat uw de gevel grondig gereinigd heeft, kunnen de PIR-isolatieplaten op de gevel worden bevestigd. Er zijn verschillende methoden om de isolatie vast te zetten, zoals mechanische bevestiging met behulp van schroeven en pluggen, verlijming met een geschikte lijm of een combinatie van beide. De exacte methode kan variëren afhankelijk van de specifieke situatie en het type gevel.
  4. Uitsparingen en afwerking: Tijdens de installatie moet rekening worden gehouden met uitsparingen voor ramen, deuren en andere elementen op de gevel. Deze uitsparingen kunnen worden gemaakt door het isolatiemateriaal op maat te snijden of door gebruik te maken van speciale isolatiesystemen die al rekening houden met deze uitsparingen. Na het plaatsen van het isolatiemateriaal moeten de uitsparingen goed worden afgedicht om warmtelekken te voorkomen.
  5. Afwerking van de gevel: Nadat de isolatie is geïnstalleerd, kan de gevel worden afgewerkt met een geschikt afwerkingsmateriaal, zoals gevelbekleding, pleisterwerk of verf. Dit zorgt niet alleen voor een esthetische afwerking, maar beschermt ook de isolatie tegen weersinvloeden en verlengt de levensduur ervan.

Conclusie:

Het isoleren van een gevel met PIR-isolatie biedt talloze voordelen, waaronder uitstekende thermische prestaties, dunne isolatie, brandwerendheid, vochtbestendigheid en duurzaamheid. Het installatieproces omvat het zorgvuldig voorbereiden van de gevel, het bevestigen van het isolatiemateriaal, het maken van uitsparingen en het afwerken van de gevel. Door te kiezen voor PIR-isolatie kunnen gebouweigenaren genieten van energiebesparingen, verbeterd comfort en een verhoogde waarde van het pand. Investeer in PIR-gevelisolatie en geniet van een efficiënte en duurzame isolatieoplossing voor jarenlang comfortabel wonen.

Voordelige PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

Kwaliteit koopt u bij pirisolatiexl!

Wij hebben alles in huis voor uw isolatieklus, u hoeft dan ook niet meer verder te kijken. In ons assortiment hebben wij namelijk isolatie voor vrijwel alle toepassingen, maar ook voor alle gereedschappen, lijmen en bevestigingsmaterialen kunt u bij ons terecht. Wij doen ons best om u te kunnen voorzien van de best mogelijke service, dit doen wij door onze prijzen scherp te houden, maar ook via onze snelle service. Wanneer u op een werkdag voor 15:00 uur besteld, ontvangt u uw bestelling al de volgende werkdag! Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u altijd voorzien van het beste advies, schroom daarom ook niet om contact met ons op te nemen. Wij van Pirisolatiexl helpen u graag!