• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
  • Veilig betalen en snel verzonden

De eigenschappen van PIR isolatie

Wilt u uw woning of een ander gebouw gaan isoleren? In dit geval zijn er enkele opties waaruit u kunt kiezen zoals PIR-isolatie, steenwol of glaswol. In dit blog gaan we u meer vertellen over PIR-isolatie en de eigenschappen hiervan.

Waarom PIR-isolatie kiezen?

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor PIR als isolatiemateriaal, die gaan we hier voor u formuleren. PIR-platen hebben een zeer hoge RD-waarde, terwijl de platen toch dun zijn en daarmee verliest u weinig (woon)ruimte. Ook heeft u vanwege de ruime afmeting van de isolatieplaten (120cm bij 60cm), maar weinig platen nodig om u klus te klaren. Deze platen kunt u gemakkelijk zelf op maat maken met bijvoorbeeld een handzaag of simpel stanleymes, ook de installatie van de platen is gemakkelijk door u zelf uit te voeren met behulp van onze speciaal ontwikkelde isolatielijm of door middel van schroeven en drukverdeelplaten. PIR is erg duurzaam en heeft een gemiddelde levensduur van maar liefst 50 jaar, daarom is de prijs ook wat hoger dan soortgelijke isolatiematerialen.

Wat is PIR van PIR Isolatiexl

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat te zagen of snijden
  • Geschikt i.c.m. EPDM
  • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
pir-isolatiexl-man
welke-pir-isolatie-heb-ik-nodig

Soorten PIR

Welke PIR isolatie heb ik nodig?

boven_of_onderkant_isolatie_PIR

PIR isolatie

Heeft PIR een onder-en bovenkant?

Topkwaliteit PIR-isolatiemateriaal!

De PIR platen zijn te gebruiken voor meerdere toepassingen, zo kunt u ze gebruiken bij het isoleren van uw (spouw)muur, gevel, vloer, dak of kruipruimte. Ook kunt u vanaf een bepaalde RD waarde (vaak 80mm of 100mm dik) aanspraak maken op subsidie van de overheid of uw gemeente, daarmee kunt u nog een mooi bedrag terugkrijgen. Met het isoleren voegt u ook nog eens waarde toe aan uw woning of gebouw, dat is ook nog eens mooi meegenomen. Daarnaast gaat u vanaf dag 1 al kosten besparen op uw gas-en energierekening.

Voordelige PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

Waarom kopen bij PIR-isolatiexl?

Door onze grote voorraden kunnen wij snel en flexibel leveren, zo wordt u bestelling wanneer deze op een werkdag voor 15:00 besteld wordt dezelfde dag nog verzonden. Bij pirisolatiexl kunt u alleen terecht voor A-kwaliteit isolatiemateriaal, voor B keuze kunt u bij ons dan ook niet terecht. Wel kunt u bij ons terecht voor alle bijbehorende producten om uw klus mee tot een goed einde te brengen. Voor vragen of advies kunt u altijd contact opnemen met een van onze experts, zij staan 5 dagen per week klaar om u te helpen!