• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
  • Veilig betalen en snel verzonden

Dampdichte PIR isolatie

PIR-isolatie is een van de meest populaire isolatiematerialen op de markt. Het wordt vaak gebruikt om gebouwen, woningen en industriële faciliteiten te isoleren vanwege de vele voordelen die het biedt, waaronder de hoge thermische prestaties en de lange levensduur. Een van de belangrijkste eigenschappen van PIR-isolatie is dat het dampdicht is, wat betekent dat het geen waterdamp kan doorlaten. In deze blog zullen we meer leren over dampdichte PIR-isolatie, de eigenschappen ervan en hoe het kan bijdragen aan de levensduur van gebouwen en woningen.

Wat is PIR-isolatie?

Eerst en vooral, wat is PIR-isolatie? PIR staat voor polyisocyanuraat en is een soort schuimisolatie dat wordt gemaakt door het mengen van isocyanaat en polyol. Het is een populair isolatiemateriaal vanwege zijn hoge thermische prestaties, lage dichtheid en uitstekende sterkte. Het wordt vaak gebruikt voor toepassingen zoals wanden, daken en vloeren. Door de grote platen is uw isolatieklus snel geklaard, u heeft namelijk een stuk minder platen nodig dan soortgelijke isolatiesoorten. Daarnaast heeft PIR de eigenschap dat het een erg grote RD-waarde haalt, terwijl de platen dun blijven. Zo verliest u weinig woonruimte en/of vloeroppervlakte.

Wat is PIR van PIR Isolatiexl

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat te zagen of snijden
  • Geschikt i.c.m. EPDM
  • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
pir-isolatiexl-man

De eigenschappen van Dampdichte PIR-isolatie

  • Een van de belangrijkste eigenschappen van PIR-isolatie is dat het dampdicht is. Dit betekent dat het materiaal geen waterdamp kan doorlaten. Dit is een belangrijke eigenschap omdat vocht in een gebouw kan leiden tot schimmel, rot en andere problemen. Als de isolatie geen waterdamp kan doorlaten, kan dit helpen om de levensduur van het gebouw te verlengen en de energie-efficiëntie te verbeteren. Deze levensduur is dan ook al snel zo`n 50 jaar, al kan dit veel hoger uitvallen.
  • Dampdichte PIR-isolatie is vooral handig voor toepassingen in vochtige omgevingen. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt in kelders, zwembaden en andere natte ruimtes om te voorkomen dat waterdamp binnendringt. Het kan ook worden gebruikt in daken om te voorkomen dat vocht in de isolatie dringt. Het is bestand tegen vocht, rot en schimmel, maar daarnaast is dit materiaal ook bestand tegen insecten en knaagdieren die schade kunnen aanrichten aan andere soorten isolatiematerialen.
  • De RD-waarde is een andere belangrijke eigenschap van PIR-isolatie. De RD-waarde geeft aan hoeveel warmte de isolatie kan weerstaan en wordt gemeten in m²K/W. Hoe hoger de RD-waarde, hoe beter de thermische prestaties van de isolatie. PIR-isolatie heeft over het algemeen een hoge RD-waarde, wat betekent dat het een uitstekende thermische prestatie levert. Dit kan helpen om de energie-efficiëntie van gebouwen te verbeteren en nog belangrijker, uw maandlasten naar beneden brengen. Daarnaast voegt u met het isoleren ook nog eens extra waarde toe aan uw woning of gebouw, erg handig bij een eventuele verkoop.
Wanneer_gebruik_maken_van_dampremmende_folie

Dampremmende folie

Wanneer dampremmende folie gebruiken?

pir-isolatie-beloopbaar

PIR isolatie

Is PIR isolatie beloopbaar?

Voordelige PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

PIRisolatiexl heeft alles voor uw klus!

Wij hebben alles in huis voor uw isolatieklus, u hoeft dan ook niet meer verder te kijken. In ons assortiment hebben wij namelijk isolatie voor vrijwel alle toepassingen, maar ook voor alle gereedschappen, lijmen en bevestigingsmaterialen kunt u bij ons terecht. Wij doen ons best om u te kunnen voorzien van de best mogelijke service, dit doen wij door onze prijzen scherp te houden, maar ook via onze snelle service. Wanneer u op een werkdag voor 15:00 uur besteld, ontvangt u uw bestelling al de volgende werkdag! Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u altijd voorzien van het beste advies, schroom daarom ook niet om contact met ons op te nemen. Wij van Pirisolatiexl helpen u graag!