• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
  • Veilig betalen en snel verzonden

Wat is de reden om isolatie te gebruiken onder een EPDM-dakbedekking?

Overweegt u EPDM-dakbedekking voor uw dak? Dan is het enorm belangrijk om de ondergrond waarop u het EPDM wilt verlijmen zorgvuldig te overwegen. Een populaire combinatie is EPDM-dakbedekking met PIR-isolatie. In deze blog bespreken we waarom deze combinatie zo effectief is en hoe u dit het beste kunt aanpakken!

Ga voor een milieuvriendelijke optie met EPDM-dakbedekking

De EPDM-dakbedekking van Pirisolatie XL biedt een levensduur van gemiddeld 50 jaar, wat aanzienlijk langer is dan andere vergelijkbare soorten dakbedekking die meestal slechts 20 tot 30 jaar meegaan. Bovendien vereist EPDM aanzienlijk minder onderhoud en is het eenvoudig te installeren. Met onze speciaal ontwikkelde EPDM-bodemlijm en EPDM-contactlijm kan het rechtstreeks op het dak worden bevestigd. Dankzij de flexibiliteit van het materiaal is EPDM bestand tegen diverse weersomstandigheden, waardoor het niet scheurt of beschadigt, zelfs niet bij temperaturen variërend van -40°C tot +130°C. Dit maakt het een perfecte oplossing voor uw platte of licht hellende dak. Bovendien kunt u EPDM combineren met PIR-isolatie, zonnepanelen of een groendak. 

Wat is PIR van PIR Isolatiexl

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat te zagen of snijden
  • Geschikt i.c.m. EPDM
  • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
Totaalrenovatie-met-EPDM-pir

EPDM dakbedekking

Wat heb ik nodig voor mij EPDM klus?

PIR isolatie

Is PIR isolatie brandveilig?

Ga voor milieuvriendelijke PIR-isolatie.

De PIR-isolatieplaten van Pirisolatie XL zijn dun maar hebben een hoge RD-waarde, waardoor u weinig leefruimte verliest en toch efficiënte isolatie krijgt. Bovendien begint u vanaf dag één met het terugverdienen van uw investering doordat uw gas- en energiekosten vrijwel direct verminderen. Met een levensduur van 50 jaar biedt PIR bovendien langdurige voordelen, met minimaal onderhoud. De dikte van de PIR-isolatieplaten in combinatie met de R-waarde maakt het eenvoudig om dit isolatiemateriaal te gebruiken, waarbij PIR-isolatie een bijzonder gunstige verhouding heeft. PIR-isolatieplaten zijn stevig en drukbestendig, waardoor ze ideaal zijn in combinatie met EPDM-dakbedekking.

Wat zijn de voordelen van het combineren van PIR-isolatie en EPDM-dakbedekking?

Dankzij zijn levensduur van 50 jaar is PIR-isolatie perfect te combineren met EPDM-dakbedekking. Aangezien het grootste deel van het warmteverlies van een woning via het dak plaatsvindt, zult u het grootste verschil merken door het dak goed te isoleren. PIR-isolatie is bestand tegen druk, waardoor het veilig is om erop te lopen en de installatie ervan wordt vereenvoudigd. Bovendien maakt de speciale toplaag van PIR het eenvoudig om EPDM te verlijmen met behulp van onze speciale EPDM-lijmen. Dit is een klus die u gemakkelijk zelf kunt uitvoeren, waardoor u kosten bespaart die anders naar een dure dakexpert of klusjesman zouden gaan.

Voordelige PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

Bij Pirisolatie XL vindt u alles wat u nodig heeft voor uw EPDM-project!

Bij Pirisolatie XL vindt u vrijwel alles wat u nodig heeft voor uw dak-project. U kunt eenvoudig op maat gesneden EPDM bestellen, waardoor u tijd bespaart bij het knippen van het folie. Bovendien wordt uw bestelling binnen 2 werkdagen op de door u gekozen locatie bezorgd, zodat u direct aan de slag kunt. Als u nog vragen heeft of advies nodig heeft, staat onze klantenservice altijd voor u klaar.