• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €1000
  • Veilig betalen en snel verzonden

Is PIR isolatie brandbaar?

Natuurlijk is een huis, bedrijfspand of ander gebouw isoleren in vele opzichten een goed idee. PIR isolatie wordt gebruikt op vele manieren, dus is het best interessant om te weten hoe het zit met PIR isolatie en brandveiligheid. Wij gaan er eens dieper op in.

In welke brandklasse valt PIR isolatie?

Het hoge rendement van PIR isolatie is algemeen bekend. Met een geringe dikte wordt al een uitstekende isolatiewaarde behaald. Maar om te kijken welk isolatiemateriaal voor u het meest geschikt is, kunnen er nog andere afwegingen worden gemaakt. De prijs bijvoorbeeld, maar ook de mate waarin het materiaal brandbaar is kan van belang zijn. In onderstaande tabel ziet u in welke brandklasse de meest voorkomende soorten isolatiemateriaal vallen:

Soort isolatiemateriaalEuropese Brandclassificatie isolatiemateriaal
SteenwolA1: Onbrandbaar, levert geen bijdrage aan brand
GlaswolA1: Onbrandbaar, levert geen bijdrage aan brand
PIRB: Heel moeilijk brandbaar, levert erg beperkte bijdrage aan brand
ResolB: Heel moeilijk brandbaar, levert erg beperkte bijdrage aan brand
EPSC: Brandbaar, levert grote bijdrage aan brand
VlasC: Brandbaar, levert grote bijdrage aan brand
XPSE: Zeer brandbaar, levert zeer hoge bijdrage aan brand

Wat is PIR van PIR Isolatiexl

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat te zagen of snijden
  • Geschikt i.c.m. EPDM
  • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00
pir-isolatiexl-man
verschil-pir-en-steenwol

Isolatie

Verschil tussen PIR of steenwol

voordelen-nadelen-pir-isolatie

PIR isolatie

Voor-en nadelen van PIR isolatie

Met een brandklasse B scoort PIR dus goed, enkel steen- en glaswol scoren beter. PIR heeft daarentegen weer een hoger rendement. Voor welk materiaal u kiest hangt ook af van de toepassing. Wilt u een vloer, kelder of gevel isoleren dan hoeft u zich niet echt druk te maken over de brandklasse en is PIR uitstekend geschikt. Gaat u een houten dak isoleren dan kunt u afwegen wat u belangrijker vind, brandveiligheid of rendement. Ook is het van belang hoe groot de kans op brand is. Dit is bij een normale woning over het algemeen gering.

PIR isolatie en brandveiligheid

Elk isolatiemateriaal is brandbaar, het is alleen de vraag bij welke temperatuur dit gebeurd en hoe het isolatiemateriaal zich vervolgens houdt. PIR isolatieplaten zullen niet branden maar verkolen, als ze aan een erg hoge temperatuur zoals bij vuur het geval is blootgesteld worden. PIR isolatie ontbrandt bij een lagere temperatuur dan glaswol of steenwol en valt daarom in Brandklasse B. Isolatiematerialen in deze brandklasse zijn heel moeilijk brandbaar. Als u gaat voor PIR als isolatiemateriaal, gaat u voor een veilige oplossing!

Voordelige PIR producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen PIR-producten:

pir_plaat_dak

PIR voor dak

pir_plaat_muur_gevel

PIR voor muur en gevel

pir_plaat_vloer

PIR voor vloer

pir_plaat_kruipruimte

PIR voor kruipruimte

pir_isolatie_combinatiepakket

PIR toebehoren

pir_isolatie_isolatielijm_pistool

PIR gereedschap

Brandveilige PIR isolatieplaten online kopen

PIR isolatie online kopen biedt u vele voordelen. Bij Pirisolatie XL weet u bijvoorbeeld zeker dat de PIR platen altijd op voorraad zijn. U hoeft ook niet met een busje of aanhanger naar de bouwmarkt, want de PIR platen worden gewoon netjes bij u aangeleverd. Verwante producten zoals dampremmende folie en bevestigingsmateriaal bestelt u direct mee, en natuurlijk kunt u profiteren van de kennis van onze experts. Want heeft u een vraag, dan kunt u op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 vrijblijvend contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies.