PIR isolatie plaatsen op een plat dak?

PIR-isolatie is een soort isolatie dat wordt gebruikt om een plat dak te isoleren. Het is gemaakt van polyisocyanuraat (PIR) schuim, dat een hoge isolatiewaarde heeft en brandvertragend is. Het plaatsen van PIR-isolatie is zeer gemakkelijk door u zelf te doen, daarom zetten wij voor u in dit blog de stappen op een rijtje.

 

Waarom PIR-isolatie gebruiken op een plat dak?

PIR-isolatie heeft een erg hoge isolatiewaarde, toch blijven de platen relatief klein zodat u maar weinig woonruimte verliest. Daarnaast is PIR zeer duurzaam vanwege de levensduur van wel 50 jaar en de bestendigheid tegen Uv-straling. Ook is het voor u zeer simpel om de platen te plaatsen, omdat u de platen gewoon zelf op maat kunt maken met bijvoorbeeld een zaag of mes. U kunt wel €2400 euro per jaar besparen wanneer u gaat van geen naar goede isolatie, dit wordt wel gebaseerd op een gemiddelde hoekwoning in Nederland.

 

Het plaatsen van PIR-isolatie

Om PIR-isolatie op een plat dak te plaatsen, volgt u de volgende stappen:

 1. Maak het dak schoon en droog, verwijder eventuele oude isolatie en repareer eventuele lekken of beschadigingen.
 2. Leg een dampremmende folie op het dak, zodat de isolatie niet vochtig wordt. De folie moet op het dak worden vastgezet met tape of lijm.
 3. Leg de PIR-isolatieplaten op het dak en zaag of snijd deze op maat voor een goede pasvorm. Leg de platen zonder naden naast elkaar zodat er geen thermische brug ontstaat.
 4. Maak de isolatieplaten vast met een onze speciale isolatielijm of met onze isolatieschroeven.
 5. Leg een waterdichte afdichting boven op de isolatieplaten, om te voorkomen dat water in de isolatie kan dringen.
 6. Leg eventueel een ballast laag op het dak, zoals grind of zand, om het dak te beschermen tegen wind en regen.
 7. Let wel dat u zeker moet weten dat uw dak het gewicht kan dragen van de ballast laag. Het is ook aan te raden om een professional in te schakelen als u hier niet helemaal zeker van bent.

 

PIR isolatieplaten

 

PIR-isolatie koopt u bij pirisolatiexl!

Bij pirisolatiexl kunt u enkel terecht voor A-kwaliteit PIR-isolatie, voor B keuze kunt u bij ons dan ook niet terecht. Wij hebben alles in ons assortiment om uw klus mee tot een goed einde te brengen, zo kunt u bij ons isolatielijm, isolatieschroeven, dampremmende folie, aluminium tape en diverse gereedschappen bestellen. Wanneer u op een werkdag voor 15:00 uur besteld, ontvangt u uw bestelling al de volgende werkdag! U kunt uiteraard bij vragen altijd contact opnemen met onze klantenservice, onze experts helpen u graag!

 • Vóór 15:00 besteld, volgende werkdag geleverd
  Snelheid en geleverd op de gewenste locatie
 • Alle PIR isolatie direct uit voorraad leverbaar
  Kleine of grote aantallen kunnen wij direct leveren
 • Altijd en uitsluitend A-kwaliteit PIR platen
  B-kwaliteit komt er bij u en ons niet in