Is PIR isolatie duurzaam?

Uw woning verduurzamen door middel van het isoleren van uw woning is wegens de hoge gas- en energieprijzen een uitstekende manier om uw maandelijkse kosten te verminderen, maar is dit isolatiemateriaal ook duurzaam? Dat gaan we u in dit artikel vertellen.

 

Duurzame PIR-isolatieplaten

PIR is een niet-gevaarlijke of milieuvriendelijke stof, het product heeft in zijn oorspronkelijke vorm een lange levensduur waardoor het in plaatvorm prima kan worden gebruikt. De levensduur is gemiddeld wel 50 jaar en heeft eigenlijk geen onderhoud nodig, zo heeft u lang profijt van deze eenmalige investering. Wanneer u ervoor kiest om uw dak te isoleren, kan dit wanneer u op dit moment geen isolatie heeft een verschil maken van wel €2400,- per jaar bij een gemiddelde hoekwoning.

 

Eigenschappen van PIR-isolatie

De platen zijn erg stevig en drukvast daarom kunt u er gewoon oplopen, hierdoor wordt de installatie een stuk gemakkelijker. Deze installatie kunt u trouwens gewoon zelf uitvoeren, hier hebt u geen dure expert voor nodig. De isolatieplaten kunt u op het dak lijmen met onze speciale isolatielijm, maar u kunt er ook voor kiezen om de platen vast te schroeven met behulp van drukverdeelplaten. Ook zijn de platen erg dun terwijl de hoge RD-waarde toch behouden blijft, hierdoor verliest u maar weinig aan woonruimte maar blijft het rendement hoog. PIR-platen zijn ook nog eens resistent tegen schimmel en vocht, wat het een zeer populaire keuze maakt. Wanneer u kiest voor isolatie van 100mm of 120mm dik kunt u vaak op de website van uw gemeente informatie vinden over de mogelijkheden van subsidie.

 

PIR isolatieplaten

 

Voordelen van Pirisolatiexl!

In ons assortiment kunt u alles vinden voor bij uw klus, zo krijgt u alles netjes in een keer geleverd op een door u gekozen locatie. Bij Pirisolatiexl doen we ons uiterste best om u te voorzien van de beste service, zo ontvangt u uw bestelling wanneer deze op een werkdag voor 15:00 uur besteld wordt al de volgende dag in huis. Ook hebben onze PIR-experts altijd tijd om uw vragen te beantwoorden en te voorzien van advies, schroom daarom niet om contact op te nemen via onze klantenservice.

 

  • Vóór 15:00 besteld, volgende werkdag geleverd
    Snelheid en geleverd op de gewenste locatie
  • Alle PIR isolatie direct uit voorraad leverbaar
    Kleine of grote aantallen kunnen wij direct leveren
  • Altijd en uitsluitend A-kwaliteit PIR platen
    B-kwaliteit komt er bij u en ons niet in