De eigenschappen van PIR isolatie

Wilt u uw woning of een ander gebouw gaan isoleren? In dit geval zijn er enkele opties waaruit u kunt kiezen zoals PIR-isolatie, steenwol of glaswol. In dit blog gaan we u meer vertellen over PIR-isolatie en de eigenschappen hiervan.

 

Waarom PIR-isolatie kiezen?

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor PIR als isolatiemateriaal, die gaan we hier voor u formuleren. PIR-platen hebben een zeer hoge RD-waarde, terwijl de platen toch dun zijn en daarmee verliest u weinig (woon)ruimte. Ook heeft u vanwege de ruime afmeting van de isolatieplaten (120cm bij 60cm), maar weinig platen nodig om u klus te klaren. Deze platen kunt u gemakkelijk zelf op maat maken met bijvoorbeeld een handzaag of simpel stanleymes, ook de installatie van de platen is gemakkelijk door u zelf uit te voeren met behulp van onze speciaal ontwikkelde isolatielijm of door middel van schroeven en drukverdeelplaten. PIR is erg duurzaam en heeft een gemiddelde levensduur van maar liefst 50 jaar, daarom is de prijs ook wat hoger dan soortgelijke isolatiematerialen.

 

Topkwaliteit PIR-isolatiemateriaal!

De PIR platen zijn te gebruiken voor meerdere toepassingen, zo kunt u ze gebruiken bij het isoleren van uw (spouw)muur, gevel, vloer, dak of kruipruimte. Ook kunt u vanaf een bepaalde RD waarde (vaak 80mm of 100mm dik) aanspraak maken op subsidie van de overheid of uw gemeente, daarmee kunt u nog een mooi bedrag terugkrijgen. Met het isoleren voegt u ook nog eens waarde toe aan uw woning of gebouw, dat is ook nog eens mooi meegenomen. Daarnaast gaat u vanaf dag 1 al kosten besparen op uw gas-en energierekening.

 

PIR isolatieplaten

 

Waarom kopen bij PIR-isolatiexl?

Door onze grote voorraden kunnen wij snel en flexibel leveren, zo wordt u bestelling wanneer deze op een werkdag voor 15:00 besteld wordt dezelfde dag nog verzonden. Bij pirisolatiexl kunt u alleen terecht voor A-kwaliteit isolatiemateriaal, voor B keuze kunt u bij ons dan ook niet terecht. Wel kunt u bij ons terecht voor alle bijbehorende producten om uw klus mee tot een goed einde te brengen. Voor vragen of advies kunt u altijd contact opnemen met een van onze experts, zij staan 5 dagen per week klaar om u te helpen!

  • Vóór 15:00 besteld, volgende werkdag geleverd
    Snelheid en geleverd op de gewenste locatie
  • Alle PIR isolatie direct uit voorraad leverbaar
    Kleine of grote aantallen kunnen wij direct leveren
  • Altijd en uitsluitend A-kwaliteit PIR platen
    B-kwaliteit komt er bij u en ons niet in